fanaposten.no

Fikk brynt seg på internasjonal motstand

I helgen gikk Norges største squashturnering av stabelen på Sandsli.

Sport · Publisert 08:00, 13 feb 2020

Bergen Squashsenter på Sandsli var i helgen vertskap for en stor internasjonal turnering PSA West Coast Cup.

Til squashsenteret kom elitespillere fra land som Argentina, Australia, Frankrike og USA for å bryne seg mot norske spillere, deriblant flere lokale talenter fra Bergen og Fana.

Til sammen 83 spillere deltok, og blant dem var de lokale talentene Oliver Gamsø (17) og Andreas Meling Knoph (17), som begge deltok i juniorklassen.

Begge bor på Sandsli, og spiller for henholdsvis Fana og Bergen squashklubber.

– Norge er en liten sqashnasjon, men dette er to veldig lovende gutter. Begge fikk brynt seg mot internasjonal motstand i helgen, som var en veldig god erfaring, sier Stein Erik Knoph fra Bergen Squashklubb.

Han forteller at det resultatmessig gikk omtrent som forventet i tøff konkurranse, med 15. plass til Oliver og 18. plass til Andreas.

- Det er verdt å nevne at de begge to er tatt ut til å representere Norge i EM i juniorklassen, sier Knoph.

Fra Bergen Squashklubb deltar også Elin Blikka (47), som er Norges høyest rangerte squashspiller gjennom tidende. I godt voksen alder har hun gjort comeback og hevder seg fortsatt svært godt.

Knoph legger til at squash er en sport som sliter litt i konkurransen med det brede utvalget i fritidsaktivteter til barn og unge. De ønsker å få opp rekrutteringen, og oppforder folk til å prøve seg.

- Squash er kåret til verdens sunneste sport. Det er lite skader, høy intensitet, veldig fartsfylt. Det foregår innendørs, som er en fordel i Bergen, og det er en veldig rimelig sport å drive med, sier Knoph, som legger til at det passer bra for barn ned i 9-årsalderen å prøve seg i klubben.

- Mange som driver med squash er mosjonister, og vi ønsker at enda flere skal bli med i konkurranser, sier Knoph, som legger til at rundt 40 medlemmer fra Bergen og Fana squashklubber deltok i helgens turnering, som ligger an til å være den største som arrangeres i Norge i år.

Delte ut gratis frokost på Lagunen: – En hyggelig gest

De første femti fikk med seg en økologisk frokost. – Det ble veldig travelt, sier Kaia Hannestad Nygaard.

Kitty tok Fanas første medalje

Kitty Friele Faye tok den eneste lokale medaljen på NMs første dag. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten