fanaposten.no

Du trenger ikke akkurat å spørre Celine Solstad hvordan det gikk. Foto: Roy Ellingsen

Fiaskoåpning felte Fana

– Vi skjøt bare i blokken, sier en skuffet Celine Solstad.

Sport · Publisert 21:15, 23 okt 2019

Fana – Molde 26-28: Dette skulle være den store kvartfinalefesten. I stedet ble det snakk om dersom eller hvis. For dette var åpenbart et lag Fana kunne og burde ha matchet. Men da holder det ikke å bomme så til de grader på inngangen til kampen.

Det tok syv og et halvt minutt før Christine Karlsen Alver scoret kampens første Fana-mål. Etter 20 minutter sto det sjokkerende 4-11 på lystavlen.

- Vi står greit i forsvar, men vi klarer ikke å få sving på dem. Vi skyter bare i blokken, sier Celine Solstad.

Åpningen vekket minner om skrekkampen mot Gjerpen for noen uker siden. Men denne gangen var det først og fremst fremover det skortet.

– Det er uvant for oss, for vi pleier å score en del mål, men jeg vet ikke helt. Vi klarer ikke å få de bevegelsene som gjør at vi får de store sjansene. Eventuelt skyter vi før sjansene kommer, sier Solstad.

På slutten ble det likevel spennende, men Fana kom aldri nærmere enn ett mål bak. Tre brente straffekast, for eksempel, ble til slutt dyrt.

– Selv om vi bommer litt de siste minuttene, er det ikke der vi taper. Vi ligger vel under med syv mål i første omgang, og litt i starten av andre også. Hadde vi vært med, kunne vi ha ligget foran dem og da hadde det kanskje ikke blitt avgjort i sluttminuttene.

 

Silje Selstad kom akkurat høyt nok til å skyte over Molde-blokken og i mål. Foto: Roy Ellingsen

Trener Erlend Lyssand var en svært skuffet mann etter kampslutt.

– Første halvdel av både første og andre omgang var for dårlig. Vi må være på når det begynner. Jeg synes vi står bra bakover, men fremover er vi utrolig feige og gjør det vanskelig for hverandre. De lå helt flatt i forsvar, men likevel klarte vi ikke å sette hverandre opp i gode skuddmuligheter. Det var en fryktelig start på kampen, sier han.

Likevel kom de inn igjen i kampen.

– Jeg visste vi ville gjøre det, for vi har så mange strenger å spille på og Molde er ikke et bedre lag enn at vi burde klare det, sier han.

Silje Selstad var kampens store spiller, i hvert fall med Fana-øyne, med syv mål på åtte avslutninger. Men hun kom først på banen da laget lå langt bak. Likevel tok hun selvkritikk for den dårlige starten på kampen.

– Jeg følte at benken ikke var med fra start, og det er min feil også, for jeg var der. Vi må være på alle sammen. På slutten var det en helt annen sak. Da var både publikum, benken og alle med, sier hun.

Hun gikk glipp av starten på sesongen med en skulderskade, men kommer nå mer og mer. Mens de andre skytterne skjøt i blokken gang på gang, var hun høy nok til å skyte over dem og i mål.

– Egentlig liker jeg best å finte, for vi har så mange gode skyttere. Men i dag ble de få ekstra centimeterne jeg har akkurat nok til at det fungerte for meg å skyte fra langt hold, sier hun.

Molde begynner å bli et ganske irriterende lag for Fana. De har det med å vinne svært jevne bataljer mot Fana, nær sagt uansett kampbilde.

– Det er på tide å ta dem neste gang, sier Celine Solstad.

Penger fra krisepakke kan redde Kode

Regjeringens siste krisepakke gjør at Kode og Troldhaugen får 12 millioner kjærkomne kroner.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten