fanaposten.no

Marius Endresen og Martin Ljunggren fra Fana er blant de unge og lovende fotballspillerne som denne uken har deltatt på talentleir i regi av Norges Fotballforbund og Equinor Morgendagens helter. Foto: Mats Lønne

Fanagutter på talentleir

Marius Endresen og Martin Ljunggren fra Fana er blant de unge og lovende fotballspillerne som denne uken har fått muligheten til å konkurrere mot de beste og vise seg verdig landslagsspill.

Sport · Publisert 18:50, 30 jun 2022

Over 140 talentfulle fotballspillere i alderen 14-16 år har denne uken vært samlet i Porsgrunn for å delta på Equinor Talentleir.

– Det er stort for meg å være på Equinor Talentleir. Alle som er på A-landslaget har jo vært her og, så det er ganske motiverende å vite at hvis jeg gjør den jobben som skal til hver eneste dag så har jeg en sjanse til å nå helt dit, sier Brann-spiller Martin Ljunggren i en pressemelding fra Norges Fotballforbund og Equinor Morgendagens helter.

Fanagutten Marius Endresen er av samme oppfatning. Han har interessert seg i fotball hele livet, en interesse han arver fra faren sin.

– Å delta på Equinor talentleir er betydningsfullt for meg, og vitner om at jeg har gjort noe riktig, sier han.

Fra talentleir til verdenstoppen

Selv om de unge talentene har vidt forskjellige bakgrunner, har de én ting til felles: Alle har store ambisjoner innen fotballen.

Martin Ljunggren fra Fana drømmer om å en dag spille i en topp fem liga. Det krever målbevissthet og dedikasjon, noe Ljunggren er fullstendig klar over. Han skal bruke leiren til å forbedre seg på flere punkter.

– Jeg skal fokusere på å vise meg fra min best mulig side, tørre å vise meg frem og fokusere på meg selv og fotballen, ikke agenter og tilskuere. sier Ljunggren.

At mange av dagens store spillere har fått sitt gjennombrudd i forbindelse med Equinor Talentleir og Landslagsskolen, som blant annet Premier League-stjernene Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard, er til stor inspirasjon for fotballspirene fra Fana.

− Jeg synes det er svært inspirerende at spillere som Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard også var på Equinor Talentleir som unge talenter, sier Marius Endresen som spiller på Bjarg.

Og kanskje er det nettopp en av dagens leirdeltakere som i fremtiden presenteres som utenlandsproff.

− Vi er stolte over å se at tidligere deltakere på Equinor Talentleir nå er helt i toppen internasjonalt. Equinor Talentleir og Landslagsskolen har som mål å inspirere ungdommene til å ta nye steg. På arenaer som dette får man konkurrere daglig mot de aller beste og samtidig vise seg frem for mulig landslagsspill. Vi håper at spillerne fra Fana motiveres til å yte det lille ekstra, og kanskje er det de vi ser i en av de store internasjonale klubbene i fremtiden, sier Liv Ims, konstituert sponsorsjef for Equinors sponsorprogram Morgendagens helter.

Store fotballdrømmer

Resultatene for aldersbestemte landslag de siste årene har vært gode. Dette viser at det drives godt talentarbeid i landet om dagen, og den gode jobben gjøres både ute i klubbene og på samlinger som dette. Det er NFF fornøyd med.

− Norges U-landslag i alle årsklasser klatrer på rankingene, og vi gleder oss over å se resultater av arbeidet vårt med neste generasjon A-lagsspillere. Guttene fra Fana og resten av deltakerne på Equinor Talentleir viser profesjonalitet, x-faktor og en sult etter å prestere. Det er en glede å trene dem, og vi har stor tro på at flere av disse unge talentene vil sette sitt preg på den internasjonale arenaen i fremtiden, sier Håkon Grøttland, Leder for spillerutvikling i NFF.

Ljunggren fra Fana beskrives som en spiller med god fart og teknikk. Den lovende kantspilleren drømmer om å en dag spille i en topp fem liga. På veien dit er det mange andre enn han selv som spiller en viktig rolle.

– Mitt største forbilde er nok Mbappe.

Equinor talentleir for gutter 2022

Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 15 år.

Arrangeres fra 27.-29. juni på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.

Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens helter, hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.

Øverste nivå i Norges Fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

Fanas søte revansj mot Stord

– Det blir aldri feil å score i debuten, smiler Bendik August Engen.

Fra mandag kan de over 65 år få ny koronavaksine

Mandag åpner Bergen kommune for å gi fjerde oppfriskningsdose av koronavaksine til innbyggere over 65 år.

Mistet halvparten av sine frivillige arbeidere

Siljuslåtten sykehjem mistet halvparten av sine frivillige arbeidere etter pandemien. – Vi ønsker å ha flere, slik at vi kan tilby det lille ekstra...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten