fanaposten.no

Yes! Celine Solstad feirer med Maren Gabrielsen etter en kamp tidligere i sesongen. Hun var minst like happy i kveld. Foto: Roy Ellingsen, arkiv

Fana slo tilbake

Fana-trener Erlend Lyssand sa Fana trengte seier i tre av de fire siste kampene for å klare sluttspillet. Den første seieren er i boks!

Sport · Publisert 20:57, 19 feb 2020

Fredrikstad – Fana 24-27: Fire dager etter at de nesten ble spilt ut av egen hall av Storhamar slo Fana tilbake med en tidvis strålende kamp mot et Fredrikstad-lag de har slitt veldig mot tidligere.

– Vi har ikke fått det helt til mot dem tidligere. I dag fikk vi satt forsvarsspillet mye bedre og vi fikk en god start. Det ble avgjørende til slutt, sier Celine Solstad, som kjempet en hard kamp mot målvakt Sofie Ege Grønlund i kampen om premien som Fanas største matchvinner.

FBK tok innpå

Fana ledet med seks mål halvveis.

– Selv om Fredrikstad tok innpå, kom de aldri nærmere enn tre mål. I ettertid kan det kanskje se kontrollert ut, men det føltes ikke helt sånn underveis, sier hun og ler.

Da Fredrikstad truet som mest i andre omgang, scoret hun mål etter mål bak stadig mer frustrerte østfoldinger.

– De gikk ut med to merker, på Andrea (Solstad) og Kizza (Alver). Da var det bare for meg å bruke plassen som oppsto. Jeg liker godt å ta ansvar, så det var greit, det, sier hun.

Ekstra vanskelig ble det i midten av omgangen, da Fana fikk utvisninger på rekke og rad. Da mistet noen hver kontrollen og de spilte et halvt minutt med en spiller for lite på banen.

– Forvirringen var total, og det var ikke mye hjelp å få fra sekretariatet heller. Men vi kan le av det nå, sier Celine Solstad og gjør nettopp det.

Scoret syv

Med syv spillemål var hun den største beholdningen offensivt. Alver satte inn tre spillemål og fire straffer. Og aller bakerst storspilte Ege.

Også på tabellen gjør onsdagens seier underverker. Nå er det kun ett poeng opp til nettopp Fredrikstad, som innehar den siste sluttspillplassen. I tillegg gikk de andre resultatene Fanas vei, slik at det nå er fem poeng ned til kvalifiseringsplassen.

Celine Solstad legger ikke skjul på at det har vært en tøff periode i det siste.

– Vi vet jo at vi har møtt mange gode lag i det siste, men det merkes å tape mange kamper på rad, sier hun.

Det var ekstra godt å kunne slå tilbake etter helgens kamp.

– Det er ikke noe kjekt å gå en hel uke og tenke på et tap. Da er det bedre å ha en seier!

Nå gjenstår tre seriekamper.

– Vi tar bare én kamp om gangen, så ser vi til slutt hvordan det blir, sier Celine Solstad.

  • Se tabell og kampoppsett her!

Snart skal 1800 flere biler ut i dette krysset. Rapport foreslår hvordan det komplette kaos kan unngås

Det travle krysset på Nesttun blir enda travlere når de store utbyggingene er ferdige. Trafikkekspert anbefaler å nekte bilister å svinge til venstre...

Oppfordrer folk til å bruke nye turområder

Kommunen vil spre folk på flere turområder, og har åpnet for turparkering ved flere skoler i bydelen.

Vil uansett holde skoler og barnehager stengt tirsdag etter påske

Dersom regjeringen beslutter å gjenåpne skoler og barnehager over påske, vil første skole- og barnehagedag i Bergen være onsdag 15. april.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten