fanaposten.no

Sofie Ege Grønlund og Oda Mastad jubler over at Emilie Hovden har gitt dem tomålsledelse, med to minutter igjen av kampen. Foto: Roy Ellingsen

Fana slo Larvik

Ingen som var i den fullsatte Fana Arena kommer til å glemme 9. januar 2019.

Sport · Publisert 22:36, 10 jan 2019

Fana – Larvik 20-19: For ni måneder siden jublet Fana for at Larvik skulle komme til Fana for å spille kamp. I dag vant de over dem!

La det være helt klart. Fana gjorde en meget god kamp mot verdensstjernene fra Larvik. Men om Sofie Ege Grønlund i Fana-målet hadde spilt en god kamp, ville de ha tapt med mange mål. Om hun hadde spilt strålende, ville de ha tapt med et par mål.

Men Sofie Ege Grønlund spilte ikke bare en strålende kamp. Hun leverte 60 minutter i aller ypperste verdensklasse, sannsynligvis det beste som er levert av noen Fana-spiller noen sinne.

– Vi hadde veldig fokus på forsvaret i dag, og det kunne alle se. Da var det gøy å stå bak der, sier keeperen, kledelig beskjedent.

Ja, de spilte godt i forsvar, store deler av kampen. Men i kveld reddet keeperen med det legendariske keepernavnet Ege på ryggen både nærskudd og slangskudd, både innhopp fra vingen og frosker fra langt hold. Og to ganger ble hun skutt i ansiktet.

– Når du blir truffet i hodet, er du bare nødt til å spille bra. Og da det skjedde for andre gang, da bestemte jeg at de i hvert fall ikke skulle få noen poeng herifra, sier hun og gliser.

Fana-folket gjorde mye av det onsdag. De gliste, fra øre til øre.

– Dette var en helt fantastisk opplevelse. Og det Sofie gjør aller bakerst, der er helt sinnssykt. Verdensklasse, sier Oda Mastad, som i Juliane Moberg Løviks skadefravær spilte nesten hele kampen på streken, og leverte flere avgjørende bidrag.

– Noe av det største jeg har vært med på, sier hun.

 

Sofie Ege Grønlund ble truffet i hodet i første omgang. Det angrer nok Larvik på nå. Foto: Roy Ellingsen

Trener Erlend Lyssand hyller selvfølgelig hele laget etter en slik prestasjon, men mest skryt går selvfølgelig til hun som sto aller bakerst.

– Fantastisk. Glimrende. Verdensklasse.

Etter en vanvittig andre halvdel av første omgang gikk Fana til pause med seksmålsledelse, 13-7.

– Det gjorde meg nesten litt bekymret, for jeg visste at de ville komme hardt tilbake i andre omgang. Så vi snakket i pausen om at vi ikke måtte miste det, hvis de kom tilbake, sier Lyssand.

Og halvveis ut i andre omgang sto det 16-16. Men Fana lot seg ikke vippe av pinnen. Larvik kom aldri i ledelsen og de siste to minuttene var det hjemmelaget som var foran med to mål. Larviks siste redusering kom med bare sekunder igjen på klokken.

Da tiden gikk ut, tok det helt av i Fana Arena.

– Fulle tribuner og et fantastisk publikum. Tusen takk, sier Oda Mastad.

Når du blir truffet i hodet, er du bare nødt til å spille bra

Fana-målvaktene Synna Lien og Sofie Ege Grønlund har snudd opp-ned på håndballverden denne sesongen.

Det var nesten umulig å score på denne damen i kveld. Foto: Roy Ellingsen

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten