fanaposten.no

Fana har funnet ny trener

Patrik Hanssons etterfølger er klar.

Sport · Publisert 15:00, 22 nov 2018

Ørjan Håland fra Os blir ny trener for Fana IL Fotball sitt A-lag fra neste sesong.

36-åringen har hatt det meste av sitt trenervirke i Os Turn. Denne sesongen var det meningen at han skulle trene Varegg, men hjulene falt av den vognen allerede før seriestart, og Håland valgte å trekke seg før en kamp var spilt.

Ørjan Håland er kjent som en ambisiøs og ung trener, og det var dette som trigget Fana.

– Jeg er overbevist om at dette blir bra og at Ørjan har det som skal til for å ta ut det uforløste potensialet vi har i spillergruppen, sier Tvedte til Fanaposten.

Langsiktig

Håland har signert en flerårig avtale med klubben.

– Det er en modig og ambisiøs klubb som har ansatt en modig og ambisiøs trener, sier Håland, som gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

Det ble tidlig klart at Hansson ikke kom til å fortsette sitt virke på Nesttun. Svensken med bergensdialekt er senere blitt hovedtrener for Sandviken i damenes eliteserie. Samtidig fortsatte Fana sin trenerjakt.

Tvedte & Co. har holdt kortene tett til brystet og spekulasjonene har vært mange. Ryktene har gått fra tidligere Fana-spillere som Mathias Macody Lund, Thomas Sandal og Thomas Tennebø til rutinerte trenere lokalt og nasjonalt, som Morten Kalvenes og Tor Thodesen.

Håland jobbet tidligere i medieavdelingen til Sportsklubben Brann, der han fulgte det sportslige apparatet tett. Spillerkarriere har han hatt både øst og vest for Langfjella, men her lokalt har det vært Os som har vært klubben.

Trakk ut

For de gule og svarte har han trent aldersbestemte lag og B-laget. I tillegg var han Hassan El Fakiris assistent da han trente Os i tre sesonger.

– Vi ansetter en svært lovende og ambisiøs trener, sier Tvedte.

Han avviser at det er et svakhetstegn at treneransettelsen har trukket ut.

– For oss har det vært viktig å være grundig, fordi i vår utviklingsklubb skal herrelaget være et sted man ønsker å komme til. Det har vært viktig å få på plass den beste bjellesauen for den gruppen. Når Ørjan Håland er resultatet av det, er vi intet mindre enn kjempefornøyd.

Parallelt pågår arbeidet med å sette sammen en slagkraftig spillerstall til neste sesong. De fleste av spillerne er på kontrakt, og en prioritert oppgave er å få kaptein Joachim Dankertsen med videre.

– Joachim vet hva som skal til for å ivareta en treningskultur. Han er en eksponent for profesjonell tilnærming, så han er vi selvfølgelig veldig interessert i å beholde. Han nærmer seg et meget hyggelig antall kamper for klubben og er en bærebjelke, sier den sportslige lederen.

Det har vært viktig å få på plass den beste bjellesauen. Når Ørjan Håland er resultatet av det, er vi intet mindre enn kjempefornøyd.

– Alt er klar for 17. mai

Nå er det klart hvem som skal tale til fanafolk før og etter prosesjonen til Nesttun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten