fanaposten.no

Carl Erik Landsvik er en av mange Fana-utøvere på nasjonalt toppnivå. Det tvinger idrettslaget til å tenke nytt. Foto: Roy Ellingsen

Fana Friidrett lager sportsplan for fremtiden

Sportsplanen i friidrettsgruppen var gått ut på dato. Nå jobber klubben med en ny. Samtidig må de klare seg uten mangeårig hovedtrener Endre Raa.

Sport · Publisert 14:30, 15 jan 2021

– Endre har gjort en formidabel jobb i idrettslaget og i friidrettsgruppen gjennom mange år. Nå har han valgt å avslutte sitt konsulentoppdrag for Fana IL. Det har han gjort uten press fra oss. Vi har mye å takke ham for og den gløden og innsatsen han har lagt ned gjennom årene har vært hinsides, sier Hans R. Dankertsen, daglig leder i Fana IL.

Friidrettsgruppen jobber nå med en ny strategi- og sportsplan for å ta klubben inn i fremtiden.

– Egentlig er det litt tidlig å snakke om det i avisen, så det er viktig at jeg sier at arbeidet ikke er ferdig, sier Marta Rongved Dixon, nestleder i friidrettsgruppen og leder i gruppen som skal utvikle sportsplanen.

Inn i ny tid

– Vi hadde opprinnelig en sportsplan fra 2013, da friidrettsgruppen begynte på scratch, etter vi gikk ut av BFG. Nå er klubben ulik det den var den gangen. Da hadde vi ikke noen eldre utøvere. Vi måtte skaffe kompetanse innenfor felt som arrangement, dommere, trenere og så videre. Samtidig har Bergen sør utviklet seg veldig på disse årene. Det er en bydel i vekst. For Fana IL er det viktig å være en god drivkraft i nærmiljøet, sier Dixon.

Arbeidet skal legges frem for årsmøtet i friidrettsgruppen i slutten av februar.

– Vi ønsker å være en plass barn og unge kan ha et godt og konstruktivt miljø å være i, der de opplever mestring og idrettsglede. Å holde ungdommene lengst mulig er også viktigere enn det var, sier hun.

Samtidig skal det være mulig å bli god i Fana.

– Vi skal være en klubb der de som virkelig ønsker å oppnå store ting skal få utvikle seg, slik at både trenere og utøvere synes det er en attraktiv klubb å være i, sier hun.

Hyller de frivillige

Samtidig må friidrettsgruppen, som resten av idretten i Bergen, kontinuerlig tilpasse seg koronahverdagen.

– De frivillige er verdt sin vekt i gull. I sommer, da vi fikk starte opp treningen igjen i små grupper, så vi noe av det beste med Fana. På det meste hadde vi 25 trenere, som ledet hver sin gruppe på fire utøvere. Vi setter enorm pris på dem, og de er helt avgjørende for at vi kan gjøre noen ting. Samtidig må vi understreke at vi gleder oss til at vi får lov til å drive idrett slik vi pleier, sier Marta Dixon.

Endre Raa har ikke besvart Fanapostens henvendelser.

Marta Dixon

Endre Raa er ferdig i Fana IL. Foto: Roy Ellingsen, arkiv

Leder: Avlyst skolekamp

Torsdag la byrådet forslaget til ny skolebruksplan. Planen skisserer hva som skal skje med skolebygg i Bergen frem mot 2030, og frem mot april kan...

Bilverksted på Paradis blir boliger: Byrådet gir grønt lys for ny utbygging

Byrådet ga torsdag tommel opp for planen som innebærer blokk og rekkehus på tomten der Paradis Auto ligger.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten