fanaposten.no

Søstrene Julie, Lisa (med pokalen), Othilie og mamma og kaptein Lisbeth Riis Lied etter endt lag-NM. Fana-damene berget plassen i 1. divisjon. Foto: Helge Rong, Fana Golfklubb

Fana-damene leverte i lag-NM

Fana-damene måtte bli nummer to i lag-NM for å beholde plassen i 1. divisjon. Herrene måtte bli topp-10 for å beholde plassen i Eliteserien.

Sport · Publisert 11:13, 22 jul 2019

Betingelsene var klare før årets lag-NM i golf som ble spilt i helgen. Fordi oppsettet legges om neste år, måtte damene bli dårligst nummer to for å beholde plassen i 1. divisjon, mens herrene måtte plassere seg blant de ti beste lagene for å beholde plassen i Eliteserien.

Spilte for å berge plassen

Målsettingen før helgen var å beholde plassen i begge klassene, og det var damene som hadde den tøffeste utfordringen, melder Fana golfklubb på sin nettside.

Fana Golfklubb stilte like godt med tre søstre på laget, Julie, Lisa og Othilie Riis Lied, med mamma Lisbeth Riis Lied som kaptein. Og de leverte med god margin. Fana GK var fem slag foran lag nummer to, Nøtterøy Golfklubb. Storfavoritten, Vestfold Golfklubb, startet med en kjempeblunder på første runde, men klarte å hente inn ledelsen de andre lagene hadde skaffet seg.

Små marginer

Fanadamene lå i toppen gjennom hele turneringen. Lisa og Othilie spilte stødig gjennom alle rundene. Storesøster Julie bidro også med litt coaching underveis. Damene spilte 75 og 83 på foursome, mens det ble 72 på fredagens fourball.

Fourball, også kalt bestball, er en spilleform av golf som er mest utbredt i forbindelse med turneringsspill, blant annet i proffturneringene Solheim Cup for kvinner og herrenes Ryder Cup. I fourball spiller alle fire spillerne på hver sin ball, men kun det beste resultatet innenfor hvert lag på hvert hull blir tellende. Spillemåten åpner for at én av spillerne kan spille med større risiko, mens den andre forsøker å spille sikkert.

Lørdag ble fourball avlyst på grunn av mye nedbør. I singelrunden søndag ble Fana-damene stående med 148, der Othilie gikk 73 og Lisa 75 slag.

Herrene rykket ned til 1. divisjon med minst mulig margin. Fana GK endte på 11. plass, med samme score som Vestfold.

Fana GK gikk bak på dårligere sisterunde, og må dermed ta veien ned til 1. divisjon neste år.

(Kilde: Fana Golfklubb og Wikipedia

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten