fanaposten.no

Sverre Lunde Pedersen var på full fart mot gullet, men falt og den gjeveste medaljen gikk til nederlandske Patrick Roest. Foto: NTB Scanpix

Falt fra VM-gullet

Sverre Lunde Pedersen lå an til å smadre Sven Kramer i samløp og bli verdensmester, men falt på 10.000-meteren.

Sport · Publisert 16:35, 11 mar 2018

Svenske Nils van der Poel sjokkerte skøytetoppene med en strålende 10.000-meter og klatret til alle overraskelse opp på pallen. Han ledet da Sverre Lunde Pedersen og Sven Kramer skulle ut i siste par.

Kramers læregutt, Patrick Roest, ledet sammenlagt da siste par startet, men Pedersen hadde nesten åtte sekunder å gå på.

Dermed var festen allerede varslet da Pedersen gikk ut, men for sikkerhets skyld satte han i gang med et forrykende tempo. Han ledet distansen suverent da han hektet i sin egen skøyte, og hadde ennå muligheten til å klare gullet etter at han kom seg på beina, men det holdt ikke helt.

Utrolig nok kom han seg på beina og satte opp farten igjen. Etter fallet ble det sekundstrid mot Roest, men nederlenderen hadde en for sterk avslutning.

I mål ble Pedersen klokket inn til 14.00,60, med fall, 5.-plass på distansen og sølv totalt, bak Patrick Roest.

- Han er i en egen klasse, og alle vet at han er den moralske vinneren. Han holdt på å vinne med fall, sier landslagssjef Sondre Skarli til NRK.

- Noe av det bitreste jeg har vært med på, sier landslagstrener Edel Therese Høiseth til NRK.

- Han visste at han hadde det i lomma. Det var bare å holde seg på beina, så skjedde det verste som kunne skje, sier hun.

Selv var løperen ordknapp.

- Det er nesten så jeg ikke tror det. Jeg skjønte at jeg hadde tapt, men prøvde å gå det jeg hadde inn til mål, men det var ikke nok. Det finnes ikke noe som er mer bittert. Jeg hadde så grei kontroll, så ... ja, sa Pedersen, før han snudde seg bort.

Verdensmesteren innrømmer at Sverre var hakket bedre.

- Det er en litt rar følelse, men jeg er stolt av å være verdensmester. Du kunne se at Sverre var den beste skøyteløperen, men det er fire distanser, og på den siste falt han, sier Roest.

Masse-exit fra Gneist

– Vi har de spillerne vi trenger, sier klubben på Liland.

Eiendommen må bevares - utbyggere vil ha vei i hagen deres

Politikerne har bestemt at Emily Hysing Dahl og Kjetil Lundes hus er bevaringsverdig. Men nå har de fått beskjed om at det kan komme vei gjennom...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten