fanaposten.no

Ett hinder fra cupfinale

Sport · Publisert 10:56, 10 nov 2017

Tertnes - Byåsen 41-18: Et Tertnes-lag fullt av Fana-jenter valset over Byåsen i går. – Vi hadde ikke trodd det skulle gå så lett, sier Celine Solstad.

Tertnes sitt lag i U20-NM denne sesongen er et samarbeid mellom dem og Fana. Det betyr at store deler av Fanas 1.-divisjonslag for damer er med. Karoline Fantoft ble toppscorer, mens Lene Kausland, Victoria Solstad, Candy Jabateh og, ikke minst, keeperduoen Sofie Ege Grønlund og Synna Lien også bidro tungt til seieren. Men kanskje var Celine Solstad aller mest synlig.

Hun har allerede massevis av erfaring fra seniorhåndball. Nå spiller hun sin aller siste turnering i aldersbestemt håndball. Og i det fjerne blinker muligheten til å bli norgesmester i U20-klassen.

– Jeg tror vi skal ta én kamp av gangen, sier høyrebacken fra Fana.

Svimle trøndere

Men etter utklassingen av svimle trøndere i Haukelandshallen torsdag kveld, er det kun Oppsal som står mellom Tertnes og cupfinale. Og Oppsal har de allerede slått, i gruppespillet.

– Vi slo dem da, men det kan jo være at de manglet noen da. Det er alltid skummelt å møte igjen noen du har slått før, sier hun.

Semifinalen går over to kamper, hjemme og borte. I en eventuell finale i Oslo Spektrum venter vinneren av Rælingen og Sola, der Sola allerede har vunnet første kamp på bortebane med seks måls margin.

– Det blir gjerne Sola i finalen. Vi har både spilt og trent mot Sola sitt damelag med Fana, så jeg vet litt om dem, men ikke hvor mange av dem som er med på U20, sier Solstad.

Ikke så annerledes

Hun tok stort ansvar i starten av kampen mot Byåsen, scoret tre av sine fem mål og sendte blåtrøyene nærmere Spektrum. Men hun vil ikke gå med på at hun som rutinert spiller tar ekstra ansvar på dette laget.

– Jeg synes ikke det er så annerledes fra å spille på Fana, egentlig. Alle er flinke til å ta ansvar. Det er jo nesten Fana som spiller. Det er bare det at Thea (Stankiewicz), Tina (Abdulla) og noen rekrutter er med. Ellers er det jo likt, sier Celine Solstad.

Dessuten spilte jo Stankiewicz for Fana i fjor.

Hun var overrasket, ikke over seieren, men over måten den kom.

– Jeg hadde ikke trodd vi skulle vinne så mye. Jeg kjente ikke Byåsen igjen, sier hun.

Stankiewicz og Celine Solstad satt ved siden av hverandre på benken det siste kvarteret. Foran dem scoret den ene Tertnes-spilleren etter den andre på Byåsen sine stakkars målvakter.

Humøret på den bergenske benken var upåklagelig.

– Vi hadde ikke sett for oss at vi kunne vinne så mye, sier Celine Solstad.

Romjulsplaner

Tidvis så Byåsen ut som nybegynnere. Upresset kastet de ballen utover sidelinjen.

– Vi spilte godt i forsvar, det ble stresset og presset til å gjøre feil. Da skjer gjerne slike ting, sier Celine Solstad, som måtte haste ut fra Haukelandshallen i går, fordi hun skulle videre og trene et annet håndballag.

– Det blir noen timer i uken i håndballhaller, sier hun.

Noen timer i Oslo Spektrum 29. desember er heller ikke å forakte. Bare Oppsal står i veien for det.

Det er alltid skummelt å møte igjen noen du har slått før

håndball

Tertnes - Byåsen 41-19 (19-8)

Kvartfinale, NM U20, Haukelandshallen

Tilskuere: 110

Mål Tertnes: Tina Abdulla 7, Karoline Fantoft 7, Celine Solstad 5, Victoria Solstad 4, Candy Jabateh 4, Lene Kausland 3, Christine Karlsen Alver 3 (2), Ingri Primstad 3, Thea Stankiewicz 2, Oda Cathrine Mastad 2, Silje Marie Selstad 1

Norge møter Nederland i lagtempo-semifinalen

Sindre Henriksen tar på seg skylden for at Norge ikke klarte å vinne kvartfinalen i lagtempo.

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten