fanaposten.no

En toppscorer på besøk

Emilie Hovden har hatt eventyrlig suksess etter overgangen til Storhamar. Men tapet for Fana i høst svir ennå.

Sport · Publisert 20:00, 14 feb 2020

Få har personifisert Fana IL eller håndballunderet i Bergen sør som Emilie Hovden. Etter sist sesong pakket hun håndballbagen og tok med seg kjæresten til Hamar for å ta det neste steget.

– Jeg stortrives og har det veldig fint. Vi er en bra gruppe og jeg føler at vi har tatt en del steg sammen i det siste. I tillegg har vi fått prøve oss i Europa, som var viktig for meg. Det har vært skikkelig kult, sier hun.

Onsdag knallet hun inn 12 baller da Tertnes ble slått hjemme på Hamar. Toppscoreren befester posisjonen.

– Det er mange som påpeker det for tiden, men det jeg bryr meg om, er at vi vinner. Det er det eneste som teller, sier hun.

Tapte for Fana

Var det en ting hun ikke reiste til Østlandet for, så var det å tape for Fana, men slik gikk det altså da lagene møttes i høst.

– Det var ikke så kjekt! Men det hadde skjedd mye i klubben da, med trenerbytte og sånt, og vi kom bare ikke opp på vårt vante nivå, sier hun.

Selv opplevde hun noe kantspillere nesten aldri er ute for. Hun ble punktmarkert ut av kampen.

– Det var en veldig rar kamp, og det er vanskelig å huske nå hva som skjedde. Følelsen etterpå var at vi aldri kom i gang med vårt spill. Fana tok den sjansen og gjorde en veldig bra kamp. På lørdag må vi prøve å spille vårt spill og ikke la Fana bestemme hvordan vi skal spille, sier Hovden.

Hjertet for klubben hun er oppvokst i er der ennå, selv om Fana ikke kan regne med noen tjenester når de møtes.

– Jeg følger jo godt med på hvordan de gjør det, men vi har som oftest kamp samtidig, så jeg får ikke sett dem så ofte. Det er kjekt når de gjør det bra, for jeg har mange gode venninner på det laget. De har hatt en litt tøff start på 2020, men jeg liker å se dem lykkes, sier Emilie.

En hjemkomst

Hun prøver å gjøre kampen til en hvilken som helst håndballkamp, men legger ikke skjul på at det blir litt annerledes likevel.

– Det blir kjekt å dra tilbake til Fana Arena. Det er en fin hall og mye kjentfolk på tribunen, men vi kommer ikke til å få fire poeng for den kampen, så det er samtidig en helt vanlig håndballkamp. Men det er selvfølgelig en litt spesiell kamp for meg, og hele laget, siden vi tapte sist og har mye å revansjere, sier toppscoreren.

På tabellen har Storhamar grepet på 2.-plassen, bak suverene Vipers.

– Vi satte oss som mål før sesongen å ta sølv. Hvis vi fortsetter å spille vårt spill, så er vi gode nok til å klare det, sier hun.

Utenfor banen smiler også livet til den venstrehendte kantspilleren, selv om hun savner favorittmotbakken fra Bergen.

– Jeg savner Livarden veldig mye! Det er ikke mye fjell her, bare skog. Jeg er glad i skogen også, men jeg må ta en tur på Livarden i ny og ne. Håper at jeg får tid til det på søndag!

Ellers er livet på Hamar bra.

– Jeg flyttet jo på grunn av håndballen, så det viktigste er at det fungerer. Jeg er stort sett i hallen eller på treningssenteret, trener to ganger om dagen, tar en liten tur på skolen og er bare hjemme for å spise. Det viktigste er å ha det kjekt med håndballen. Laget og samholdet har mye å si. De nye lagkameratene mine er fantastiske. Hvis du har det fint med det du holder på med, løser det meste seg, sier hun.

Viktig kamp

Hun kommer nok til å gi noen tips til trenere og lagvenninner om hvordan Fana skal slås.

– Noe blir det nok, for spillerne her er veldig involvert i opplegget til kampene. Vi vet så mye om spillerne i eliteserien, og har spilt mot dem flere ganger før. Jeg vet stort sett hva Fana driver med, men det handler mest om oss selv. Vi må ikke henge oss for mye opp i motstanderen. Hvis vi spiller vårt eget spill godt nok, er det som regel nok.

Fana – Storhamar er Fana IL Håndballs jubileumsarrangement og har avkast lørdag klokken 18.00. Arrangøren ber publikum om å være ute i god tid.

Toppscorerlisten

Nr. Navn Klubb Kamper Mål StrafferSnitt

1. Emilie Hovden Storhamar 17 125 357,4

2. Linn Gossé Tertnes 17 106 506,2

3. Malin Holta Sola 17 105 266,2

4. Thale Deila Fredrikstad 17 103 46,1

5. Heidi Løke Vipers 16 100 06,2

6. Christine K. Alver Fana 17 98 515,8

7. Karoline Lund Aker 17 85 245,0

8. Julie Bøe Jacobsen Byåsen 17 83 94,9

9. Marielle Martinsen Aker 17 83 14,9

10. Camilla Herrem Sola 17 82 04,8

Delte ut gratis frokost på Lagunen: – En hyggelig gest

De første femti fikk med seg en økologisk frokost. – Det ble veldig travelt, sier Kaia Hannestad Nygaard.

Kitty tok Fanas første medalje

Kitty Friele Faye tok den eneste lokale medaljen på NMs første dag. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten