fanaposten.no

Jakob Ingebrigtsen løp solo på 1500-meteren under NM på Fana Stadion i fjor, men kommer ikke til å få muligheten til å gjøre det under EM. Foto: Roy Ellingsen

EM på Fana Stadion avlyst

Jakob Ingebrigtsen og Pål Haugen Lillefosse får ikke muligheten til å vinne på hjemmebane.

Sport · Publisert 14:07, 21 mai 2021

Det har ligget i kortene en stund, men fredag kom den endelige og nedslående beskjeden. På grunn av de norske karantenebestemmelsene lar det seg ikke gjøre å arrangere et internasjonalt friidrettsmesterskap på Fana Stadion i 2021.

Mesterskapet skulle vært avholdt 8.-11. juli.

– Det var en trist beslutning å ta, men slik situasjonen er hadde vi ikke noe annet valg enn å avlyse. Vi har hatt en god dialog med Det europeiske friidrettsforbundet (EA) hele veien, og siden vi ble tvunget til å avlyse i år har vi startet en dialog med EA om muligheten for å arrangere det tilsvarende mesterskapet i 2025. Disse planene støttes også av byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer og ordføreren i Vestland fylke, Jon Askeland, sier LOC-president, og styremedlem i Norges Friidrettsforbund, Ragnfrid Llano, i en pressemelding.

– Vi forstår at dette var en vanskelig beslutning å ta, og at det er en beslutning som utelukkende er basert på de norske karantenebestemmelsene, sier fungerende EA-president Dobromir Karamarinov gjennom pressemeldingen.

EA jobber nå med muligheter for å få avviklet EM et annet sted, trolig etter OL.

Kjørte for fort i Birkelundsbakken – belitet seg ikke

En 60 år gammel mann ble i mai i fjor stoppet av politiet for å kjøre for fort i Birkelundsbakken. Mannen var ikke enig, og saken måtte avgjøres i...

Får ja til skjenking: - Nå blir det «dine-in» på Lagunen kino

Som første kino på Vestlandet får Lagunen kino nå skjenkebevilling. Snart blir det middagsservering til filmen!

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten