fanaposten.no

JAAAAA! Medspillerne stormer til for å gratulere Mats Walberg (nr 18) med scoringen, ett minutt før full tid. Foto: Roy Ellingsen

– Denne hadde Fana tapt i fjor

Fana mener alvor. Lørdag slo de serielederen på NIP, etter en scoring i sluttminuttene.

Sport · Publisert 18:41, 1 jun 2019

Fana – Djerv 1919 1-0: – Dette var en type kamp Fana ville ha tapt i fjor, sier Mats Walberg.

Stopperkjempen som kom hjem til Nesttun fra Lysekloster før denne sesongen har helt rett. Faktisk var han selv med på å påføre Fana et tap i en helt lik kamp for ett år siden. Men nå gikk alle tre poengene inn på Fana-kontoen, takket være Walberg selv.

For i en jevn kamp var det Fana som hadde initiativet det meste av kampen, men ballen ville ikke i mål. Tre ganger sto treverket i veien, de to første etter skudd fra Anders Sørevik, den siste på et vakkert frispark fra Vebjørn Høynes.

Men det skulle løsne. To minutter før slutt fikk Fana frispark på venstrekanten, etter at Lars Christian Moldestad ble holdt igjen av Jonas Wergeland, som akkurat var kommet innpå. Et genialt bytte der, altså.

 

Duellant. Mats Walberg er en kjempe i begge ender av banen. Foto: Roy Ellingsen

Da innlegget kom inn foran mål, sto Fana-spillerne i kø for å score. På Sportsrevyen i gamle dager ville de ha kalt det klabb og babb, og på bakerste stolpe kom 190 cm Walberg og skrenset ballen i mål.

– Dette var viktig. Det hadde vært så utrolig kjipt å tape poeng her. Det var litt ekstra deilig, på grunn av dømmingen og de typene vi møtte, sier Walberg, som fikk et ekstremt strengt gult kort i første omgang.

Djerv 1919, som kom til Nesttun utkledd som byrival Haugar, ledet serien med full pott etter sesongens syv første seriekamper. Nå begynner tabellen å se riktig fin ut, etter Fanas seier lørdag, mens begge haugesundsklubbene tapte. Fana krøp forbi Vard etter sistnevnte tapte 1-4 for FKF på Varden.

– Helt ærlig: Jeg har ikke sett på tabellen i det hele tatt. Jeg bryr meg ikke om den! Det som er fint, er det vi viser utpå her, sier trener Ørjan Håland, mens han peker utover Nesttun-kunstgresset, der haugesunderne ligger som slakt.

Han er spesielt fornøyd med at laget fortsatte å skape sjanser, etter at de fikk slag etter slag i trynet i avslutningene.

– Vi skapte sjanse på sjanse mot et lag som lå veldig lavt. Det er sterkt. Og så er det helt konge at Walberg setter kronen på verket der, helt på slutten. En enorm prestasjon, sier Håland.

Fana spiller hjemme også lørdag om en uke. Da kommer bunnlaget Valdres på besøk. De tapte 0-8 for Os denne helgen.

«Vi er klare til å snakke med YIT så snart de er i gang med arbeidet igjen»

Det er full skjæring på Hjellestadvegen. YIT har lagt ned arbeidet. Vegvesenet vil ikke forhandle.

Han vil lede det nye bydelsstyret i Fana

Politikerne prøver å bli enige om hvem som skal styre byen. Klarer de å bli enige om hvem som skal styre bydelene?

Veltet på moped uten hjelm

17-åringen kom fra det med lettere skader.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten