fanaposten.no

Celine slo til da det trengtes som mest

Akkurat da lokaloppgjøret mot Fyllingen sto og vippet, tok Celine Solstad ansvar. Hennes to scoringer avgjorde nervekampen i Slåtthaughallen.

Sport · Publisert 13:00, 7 feb 2017

De kom sin vane tro dårlig i gang og avsluttet kampen på rufsete vis. Likevel vant Fana oppgjøret mot lokalrivalene fra Fyllingsdalen.

– Fyllingen var gode, sier Emilie Hovden, og har rett i det.

For de gule og blå, som har ligget rundt nedrykksstreken hele sesongen, har fått opp dampen de siste ukene. Det ferske laget har etter hvert funnet ut hva 1. divisjon dreier seg om. Dermed ble kampen alt annet enn enkel for Fana, selv om de var det beste laget de midterste 40 minuttene.

Fikk sjokk

– Jeg følte egentlig at vi hadde full kontroll. Så så jeg på tavlen, og så at vi bare ledet med to mål, sier Emilie Hovden.

Hun ble som vanlig toppscorer. Ti mål, hvorav tre fra syvmeterstreken. Men effektiviteten var hun slett ikke fornøyd med.

– Jeg hadde så mange stolpeskudd, at det nesten ikke er til å tro, sier hun og sukker.

Men de vant og satte dermed press på de andre topplagene, som alle kvitterte med å vinne sine kamper. Dermed er det status quo i toppen av tabellen. De eneste som mistet terreng i toppen, var Fjellhammer, som tapte for Molde i Romsdal.

Fana ligger på annenplassen på tabellen, men Molde tre poeng bak, kan passere dem gjennom å vinne sine tre hengekamper.

Tok ansvar

Midtveis i annen omgang så det ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for topplaget mot bunnlaget. Femmålsledelsen syntes uinntakelig, spesielt ettersom Hovden, Thea Stankiewicz og Marte Abrahamsen så ut til å kunne danse seg gjennom Fyllingen-forsvaret når det passet dem.

Fyllingen-trener Chriss Robert Thorsen hadde likevel noen triks i ermet. En timeout og noen taktiske endringer senere var det plutselig jevnt igjen. Publikum i Slåtthaughallen satte seg opp i stolene og pustet kortere.

Da skridte Celine Solstad til verket. To ganger ålte hun seg igjennom forsvaret, der det ikke så ut til å være noen plass, og avgjorde kampen med sine to scoringer.

– Det var kanskje litt risikabelt, men du må jo sjanse litt også. Jeg måtte ta ansvar. Jeg kan jo ikke stå stille og bare spille ball. Jeg hadde sett i tidligere angrep at det var en åpning der, så jeg tok sjansen på at den skulle komme igjen, sier Solstad.

Flere som tør

Trener Erlend Lyssand mener det er en av de største styrkene dette Fana-laget har.

– Vi har flere spillere som kan melde seg på når det gjelder. I dag var det Celine, men også Emilie, Thea og Marte har stått frem i tidligere kamper, sier han.

Lørdag var det Solstads tur.

– Det er kjekt å få det til når det gjelder. At ballen da går inn. Det er veldig bra at vi har flere som tør, og som ikke er redd for å bomme. Der ligger mye av nøkkelen, sier Solstad.

Hun sier hemmeligheten ligger i å ha et avslappet forhold til det som står på lystavlen.

– Du kan ikke treffe, hvis du ikke skyter. Det er bare å la være å se på stillingen, holde ballen i gang og komme til gode muligheter, sier hun.

Det evige problemet

Hva som gjør at Fana nesten er nødt til å ligge bakpå i starten, før de våkner utover i kampen, har hun ikke noe godt svar på.

– Det er blitt sånn denne sesongen. Jeg vet ikke hva det kommer av, men det er selvfølgelig noe vi jobber mer. Det er ingen god situasjon å ligge bak hele tiden. Det er tungt å ta innpå hele tiden, slik vi gjør, sier hun.

Samtidig er det en trygghet å vite at de alltid kan komme tilbake.

– Du kan velge å se det positive i det. Når vi ligger bak, vet vi at vi kan klare det. Da må vi bare la ballen gå og ta ett angrep av gangen, sier hun.

Matematikkstudenten ler når vi spør om hun har finregnet på sannsynligheten for at Fana-jentene skal ta steget opp i eliteserien denne våren.

– Det har jeg ikke gjort.

Jeg hadde sett i tidligere angrep at det var en åpning der, så jeg tok sjansen på at den skulle komme igjen

Håndball

Fana - Fyllingen 28-26 (16-13)

1. divisjon, kvinner, Slåtthaughallen

Dommere: Charles Whitney og Rune Kristiansen

Utvisninger: Fana 1x2 minutter, Fyllingen 1x2 minutter

Tilskuere: 70

Mål Fana: Emilie Hovden 10 (3), Andrea Solstad 6, Marte Abrahamsen 3, Thea Stankiewicz 3, Kristine Gulbrandsen 2, Juliane Moberg Løvik 2, Celine Solstad 2.

Toppscorer Fyllingen: Christine Alver og Lene Kausland 5.

Buss mot bil i Grimesvingene

En buss og en personbil har kollidert i Grimesvingene. En person lettere skadet.

Disse bedriftene vil hun ha vekk fra Rådalen

Flere Rådalen-bedrifter ligger på en tomt eid av Stend VGS. Området er egentlig tiltenkt landbruk.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten