fanaposten.no

Byens stolteste mamma

Fana IL inviterte til skøytefest under 1500-meteren i OL. – Nesten som å være på stevne, sier Jannecke Monsen, Sindre Henriksens mor.

Sport · Publisert 14:56, 13 feb 2018

Bord og stoler var rigget opp. Det var dekorert med norske flagg, men veldig få orket å sitte. Til det var de over 50 fremmøtte altfor spente.

– Noen må jo jobbe, sa Hans R. Dankertsen og forsvant. Mens mannen som aldri ser skøyteløp sammen med andre, Asbjørn Lilletvedt, dukket opp.

– Jeg pleier å se løpene alene, men når Fana IL gjorde dette, så ville jeg stille opp, sier han.

Sportssjef Gisle Ellingsen gikk hvileløst rundt.

– Dette er veldig viktig, sier han.

Sliten etter løpet

Men den som var i særklasse mest nervøs, det var nok Sindre Henriksens mor. Etterpå var hun mest stolt. For all ettertid vil det stå i historiebøkene at sønnen hennes var beste nordmann på 1500 meter i OL i 2018.

– Tenk det, sier hun.

Hun var så sliten at hun måtte ta en pust for å hente seg inn.

– Skulle tro jeg hadde gått selv. Jeg må ha meg noe drikke, sier hun og ler.

Hun synes synd på Allan Dahl Johansson, som falt, og Sverre Lunde Pedersen, som hadde et stygt feilskjær på tredjerunden, da han virkelig skulle gjøre løpet. Samtidig var det en lettelse at sønnen gikk et bra løp.

– Alle ville det i dag. Alle som var der ville levere sitt beste akkurat i dag. Jeg synes han gjorde det bra. Jeg er så glad for at det ikke var han som datt eller hadde feilskjær, for det pleier jo å være han som roter. Det er vi blitt vant til, sier hun og ler.

For sønnens image som noe distré er ikke helt ufortjent.

Vet aldri med Sindre

– Da vi var på skøytestevner før, så visste vi at når Sverre eller Håvard gikk ut, så ville de gå et bra løp. Med Sindre visste vi aldri. Åpner han for fort eller for sent? Får han feilskjær? Hva skjer? Han er selvfølgelig blitt mye mer voksen, mye mer moden, men det der gamle, det sitter i. Hva gjør han nå?

Selv er hun tidligere toppspiller i håndball. Timene før løpet var veldig vanskelige tirsdag.

– Jeg satt på jobb. Det var helt forferdelig. Da jeg kom her, og vi kunne late som vi var på stevne, det var bra. Jeg må alltid stå når jeg ser på løp, enten bak stolen hjemme eller sånn som her, sier hun.

Nervene slipper litt når sønnen er i gang.

– Jeg vet jo det at når han begynner å gå, så blir han rolig. Litt sånn har jeg det også. Når han er i gang, da heier jeg og har fokus, sier hun.

Bare starten

Hun tror 7.-plassen er bra for den fortsatte karrieren.

Det er tross alt bare fire år til neste OL-1500-meter.

– Han tenker nok litt sånn at nå er han førstereis og se hva det er. Han har mange år å ta igjen på de andre. Han er fortsatt sulten og veldig motivert, sier moren til Norges beste 1500-meter-løper i OL.

På Nesttun gikk det et gisp gjennom forsamlingen da Sverre Lunde Pedersen fikk sitt feilskjær. Det som så ut til å bli et medaljeløp ble i stedet ingenting for en løper som allerede har tatt medalje i disse lekene.

– Det var litt skuff, sier Lilletvedt, og setter ord på det de fleste følte på klubbhuset tirsdag.

Mandag samles de igjen. Da er det Håvard Holmefjord Lorentzen som skal gå.

Jeg vet jo det at når Sindre begynner å gå, så blir han rolig

OL

Skøyter, 1500 m menn:

Gull: Kjeld Nuis, Nederland 1.44,01,

sølv: Patrick Roest, Nederland 1.44,86,

bronse: Kim Min-seok, Sør-Korea 1.44,93,

4) Haralds Silovs, Latvia 1.45,25, 5) Takuro Oda, Japan 1.45,44, 6) Bart Swings, Belgia 1.45,49, 7) Sindre Henriksen, Norge 1.45,64, 8) Joey Mantia, USA 1.45,86, 9) Sverre Lunde Pedersen, Norge 1.46,12, 10) Shane Williamson, Japan 1.46,21.

Øvrig norsk: Allan Dahl Johansson falt og brøt.

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten