fanaposten.no

Brun jakter OL-billett, Wie jakter VM-medalje

Kristoffer Brun jakter OL-billett i Rotterdam, og i tillegg skal utøvere fra Bergens Roklub til U23 VM i USA og Coupe de la Jeunesse i Italia.

Sport · Publisert 12:32, 9 jul 2019

Etter en trøblete sesongstart med sykdomsforfall til både EM og World Cup II er den lette dobbeltsculleren til Are Strandli (Stavanger) og Kristoffer Brun (Bergens Roklub) endelig klar for å starte jakten på OL-billett til Tokyo neste år.

World Cup III i Rotterdam er eneste mulighet til å teste formen mot internasjonal motstand før VM i Linz i månedsskiftet august/september, der en plass blant de syv beste vil gi OL-start.

På kvinnesiden er Maia Emilie Lund nok en gang tatt ut til å ro lettvekt singlesculler, og håper å forbedre resultatet fra forrige World Cup i Polen, der hun vant C-finalen. Fra tidligere i sesongen har hun også en 9. plass fra EM i Luzern, og er en viktig inspirasjon for klubbens juniorjenter.

VM U23 i Sarasota, USA

Årets VM U23 arrangeres i Sarasota, Florida, og lang reisevei fører til at utøverne Roforbundet sender er få og utvalgte.

Her har Mathias Føyner Wie fra Bergens Roklub sikret seg én av to plasser i toer uten styrmann (M2-), som han ror med makker Andreas Berge fra Bærum Roklubb.

Ingeniørstudenten Mathias har deltatt i en rekke internasjonale mesterskap i aldersbestemte klasser tidligere, men ettersom listen ligger høyt i år er klubben ekstra stolt over uttaket og ønsker lykke til.

Coupe de la Jeunesse

Etter noen sesonger med litt færre representasjonsoppdrag på juniorsiden har Bergens Roklub nye årskull på full fart opp og ut i verden. Etter en flott sølvmedalje i åtter i Nordisk Mesterskap tidligere i sommer har Henrik Glittenberg blitt tatt ut til å ro åtter også i Coupe de la Jeunesse i Italia i august. Henrik har fortsatt en sesong igjen i juniorklassen, og vil neste år få selskap av flere lovende juniorroere.

Coupe de la Jeunesse er en europeisk utviklingsarena for roere som nærmer seg VM-nivå, og det er grunn til å tro at deltakelsen blir ekstra skarp i år siden junior-VM går i Tokyo. Dobbelt gledelig er at godt samarbeid mellom roklubbene på Vestlandet har resultert i at halvparten av den norske troppen kommer fra klubber mellom Ålesund og Stavanger.

– Skal du henge med hodet og deppe, eller gjøre noe med det?

Sa opp jobben, ble forfatter og skulle laste bilen med bøker til turnéen. Så kom korona. Nå kjører Tor rundt omkring og lager podcast i stedet.

Bobilturistene: Endelig gode nyheter, eller for tidlig å åpne opp?

Nå håper campingplassene at bobilturistene skal komme tilbake og redde stumpene av sesongen. Men potensialet for smittespredning bekymrer.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten