fanaposten.no

Anita Bolstad Raa har hatt mange oppgaver i Fana, både som ansatt og som frivillig. Her er hun i aksjon som lengdedommer da Sondre Rinde klarte kravet til NM på hjemmebane i fjor. Foto: Roy Ellingsen

Anita slutter i Fana

– Anita har vært helt sentral i å bygge opp friidretten de siste 10 årene, sier leder i gruppestyret i Fana Friidrett, Joar Holmefjord.

Sport · Publisert 21:00, 11 jun 2021

Anita Bolstad Raa har sagt opp stillingen sin som avdelingsleder for Fana IL Friidrett, en stilling hun har hatt permisjon fra for å jobbe som prosjektleder for U23-EM, et mesterskap som måtte avlyses, på grunn av pandemien og strenge karanteneregler i Norge.

I løpet av de ti årene hun har jobbet i klubben, har den gått fra å være en kuriøsitet under fanen til BFG Fana til å være en av landets største og beste friidrettsgrupper. De har vært beste klubb i UM og i hjemme-NM sist høst, tok de åtte NM-medaljer for seniorer.

– Anita var styreleder i perioden 2010-2016. Fra desember 2016 og frem til nå har hun vært avdelingsleder for friidretten. Anita har brukt all sin tid siste 10 år på å utvikle friidrettsgruppen til det den er i dag, sier Holmefjord.

Livsverket

Anita bekrefter at det er litt som å gi fra seg livsverket sitt.

– På mange måter måtte jeg gjøre det i fjor, da jeg skulle gå til EM. Nå skal jeg begynne å jobbe mer med det jeg gjorde før jeg begynte i Fana på heltid. Jeg skal gå inn i en rådgiverstilling i kommunen, der jeg skal jobbe med innovasjon og digitalisering, sier hun.

Å gå tilbake til friidrettsjobben var hele tiden et alternativ.

– Når du slutter med noe, kommer du gjerne i en posisjon der du savner det. Etter at jeg sluttet som konsulent i Karabin, har jeg jobbet med arrangement av UM, NM og EM. Å gå tilbake til bare vanlig drift av friidrettsgruppen, det ... da kjente jeg at jeg heller hadde lyst å gå tilbake til noe annet. I kommunen får jeg jobbe sammen med noen tidligere kolleger fra tiden i Capgemini, og jeg ser frem til å jobbe sammen med dem igjen, sier hun.

 

Anita som funksjonær på et av mange stevner på Fana Stadion.

Anita Bolstad Raa sørger for å forevige hele satsingslaget for klubbens egne mediekanaler. Foto: Roy Ellingsen

Selvbærende organisasjon

Det siste året har hun fra utsiden kunnet observere at organismen hun har vært så viktig for lever videre, i beste velgående.

– Det har vært målet hele tiden. I idrettslaget jeg gikk inn i var det lite som funket. Det som har vært min oppgave, har vært å få med gode folk og bygge opp en organisasjon som fungerer. Jeg håper det er mye jeg har lagt fra meg som gjør at det er et idrettslag som er godt rustet til å gå i den retningen de som kommer ved roret vil ønske, sier hun.

Det er hele idrettslaget glad for.

– Fana IL Friidrett takker Anita for en formidabel innsats, og vi skal jobbe for å bevare og videreutvikle friidrettsgruppen videre, sier Holmefjord.

Arrangementskompetanse

Tiden med full jobb utenom og stilling som leder i Fana IL Friidrett var både gøy og krevende, kan hun fortelle.

– Da ble det mye kveld- og nattjobbing. Jeg jobbet ikke så mye mindre med Fana da enn jeg har gjort etter at jeg ble ansatt, og det kunne ikke fortsette på den måten. På det tidspunktet var det vanskeligere å legge Fana fra meg enn den vanlige jobben. Nå synes jeg at jeg har levert så mye, vi har oppnådd målene vi har satt oss og vel så det, egentig. Jeg er sånn laget, at nå må vi ha nye mål, sier hun.

Anita sier hun slett ikke er avvisende til å steppe inn igjen som frivillig i Fana.

– Min sønn Erlend er fremdeles med. Jeg vil gjerne være med på å lage ting som er bra, og vil nok fortsette å kikke Fana litt i kortene, sier hun.

Apropos bra, selv om det ikke blir noe EM til sommeren, kan hun se tilbake på mye å være stolt av.

– Vi leverte et veldig bra NM i fjor, selv om det var spesielle tider og ikke publikum på plass. Jeg er stolt av det vi fikk til, sier hun.

Å ha jobbet full tid med et arrangement som ikke blir av, beskriver hun som surrealistisk.

– Da det ble klart at EM ikke blir noe av, var det nesten som om jeg lurte på om alt sammen ikke hadde skjedd. En veldig merkelig følelse, sier hun.

Det som uansett har skjedd, er at Fana er en maktfaktor i norsk friidrett, på alle nivåer.

Anita Bolstad Raa stilte med blomster og flagg da Pål Haugen Lillefosse ankom Flesland som europamester i 2019. Foto: Privat

Anita Bolstad Raa og hennes kamera er et kjent innslag på de fleste friidrettsarrangementer, både lokalt og nasjonalt. Her under NM i sommer. Foto: Roy Ellingsen

Kjørte for fort i Birkelundsbakken – belitet seg ikke

En 60 år gammel mann ble i mai i fjor stoppet av politiet for å kjøre for fort i Birkelundsbakken. Mannen var ikke enig, og saken måtte avgjøres i...

Får ja til skjenking: - Nå blir det «dine-in» på Lagunen kino

Som første kino på Vestlandet får Lagunen kino nå skjenkebevilling. Snart blir det middagsservering til filmen!

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten