fanaposten.no

Friidrettspresident Ketil Tømmernes gleder seg til å ta imot unge friidrettsutøvere fra hele Europa, her på Fana Stadion. Foto: Roy Ellingsen

Alt blir nytt på Fana Stadion

– Det er stor aktivitet på Fana Stadion, og det skal det fortsette å være, sier friidrettspresident Ketil Tømmernes.

Sport · Publisert 20:05, 5 mar 2019

Når Fana Stadion åpner etter sommerens oppussing, kommer alt utstyr til å være flunkende nytt.

Mandag ble det endelig offisielt klart. Fana Stadion blir arena for U23-EM i friidrett i 2021. Før det skal senior-NM arrangeres samme sted, nær sagt som en fullskalatest av anlegget.

Tirsdag var idrettsbyråd Roger Valhammer (Ap) og friidrettspresident Ketil Tømmernes på plass på banen, som nå skal opprustes etter alle kunstens regler.

Stor aktivitet

Tømmernes understreker at Fana Stadion skal fortsette å være et breddeanlegg, også etter EM.

– Det skal komme oppvarmingsarealer oppå tribunen i svingen og på bortre langside. Nede på gressbanen blir det også nye oppvarmingsarealer for kast. Dette er løsninger Det europeiske friidrettsforbundet likte og noe som blir værende etter mesterskapet. Totalen blir veldig god og spesielt det området oppå tribunen blir knall, sier Tømmernes.

– Det blir helt ypperlige fasiliteter for stavhopp og en oppgradering av Fana Stadion, som vi ser veldig frem til. Det er et anlegg med stor aktivitet og mange arrangementer. Anlegget brukes til toppidrett, breddeidrett og til mosjon, akkurat slik vi ønsker, sier Tømmernes.

På vegne av byrådet hadde også Valhammer en gladmelding til idretten. Når Fana Stadion stenges for oppussing til sommeren, vil utstyret på anlegget overføres til andre anlegg i Bergen. På Fana Stadion vil alt være nytt.

– Det er første gangen vi hører om det, og vi er selvfølgelig veldig glad for det, sier Anita Bolstad Raa, daglig leder i Fana IL Friidrett.

Utsettelse

Egentlig skulle mesterskapet vært tildelt i høst, men forbundet valgte å utsette avgjørelsen til denne ukens møte i Glasgow.

– Slik jeg har forstått det var det ikke nødvendigvis negativt for Bergens kandidatur, snarere tvert imot, sier Valhammer.

– Det var i hvert fall et signal om at ting ikke var på plass, i begge leirer. Vi har jobbet med en kontrakt her, og det var ting begge parter ikke var fornøyd med. Det var nok grunn til å sette en fot i bakken. Vi har hatt dialog hele veien og kom på plass med dette nå.

Nå er han trygg på en god langtidsvirkning for friidretten.

– Dette vil inspirere utøvere, klubber og frivillige, trenere, organisasjonen. Det første døgnet etter vi fikk tildelt dette har det vært trøkk i organisasjonen. Det er en voldsom entusiasme, både lokalt og nasjonalt, sier Tømmernes.

Nå er det bare opp til de lokale utøverne i 1999-, 2000- og 2001-årgangene å gjøre seg fortjent til å være med.

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten