fanaposten.no

Aldrin Nelson fra Nattland ble belønnet med gull da han konkurrerte på nest høyeste nivå i en stor dansk turnering. Foto: Privat

Aldrin (12) vant badminton-gull i Danmark

Aldrin Nelson (12) tar bussen fra Nattland til Åsane tre ganger i uken for å trene. I helgen ble han belønnet med dansk gull.

Sport · Publisert 12:00, 12 okt 2019

Aldrin Nelson bor i Lerkerinden på Nattland og går i 7. klasse på Nattland skole. Helt siden 4. klasse har han drevet med badminton. Men siden klubben har treninger på Tertnes, har det blitt mye bussreising for skoleeleven de siste årene.

– Aldrin har vært veldig motivert selv for å spille badminton, og selv om vi ikke rekker å kjøre ham til trening, så kommer han seg dit på egen hånd med buss, sier moren Augusta Pithalice.

Trener mye

Tre ganger i uken trener han og lillebroren Fabian i Åsane, og en gang på Haukeland. Hver gang tar de bussen til trening, og så henter foreldrene dem etterpå.

I helgen vant Aldrin sin første store turnering i Danmark. Turneringen er Danmarks største, og til sammen deltar 1500 deltakere fra en rekke europeiske land. Aldrin deltok i U13-klassen på nest høyeste nivå, der han konkurrerte med 65 spillere.

– Aldrin har trent mye og hatt en veldig god utvikling, og det fikk han igjen for i Danmark. I finalen vant han mot en førsteseedet dansk spiller. Det var en stor opplevelse, sier moren.

Også lillebror Fabian (5. klasse) var med i turneringen.

Gode trenere

Aldrin forteller selv at han begynte med badminton samtidig som faren da han gikk i 4. klasse. Men mens faren spilte for å få mosjon, ble Aldrin stadig mer målrettet i sporten.

– Jeg har veldig gode trenere i Bergen badmintonklubb, Javier og Manuel. Jeg hadde ikke vært like god uten dem. Det er en viktig grunn til at jeg synes det er så gøy, sier han.

Å ta bussen til trening etter skoletid har de to brødrene etterhvert blitt vant til.

– Det går helt fint. Det tar omtrent en time, men det er verdt det fordi det er så gøy på trening. På bussen bruker vi tiden til å snakke om mye forskjellig, sier han.

Vil til OL

Når han kommer frem til hallen på Tertnes har han som regel litt tid på seg før treningen begynner. Den tiden bruker han til å gjøre lekser.

– På den måten får jeg tid til både lekser og trening. Så slipper jeg å gjøre lekser når jeg kommer hjem, sier han.

– Hvordan var det å vinne gull i Danmark?

– Det var ganske gøy. Jeg gjorde det veldig bra, så jeg var veldig glad da jeg vant, sier han.

Han har satt seg store mål som badminton-spiller.

– Jeg har lyst til å bli veldig god og drive det så langt som jeg kan. Det er dette jeg har lyst til å drive med. Kanskje kan jeg spille i OL en dag? sier han.

Anbefaler badminton

Moren Augusta legger til at badminton er en stor idrett i India, der familien kommer fra.

– Jeg håper og tror at badminton kan bli en større sport i Norge. Det er et veldig godt alternativ til barn som ikke trives med å spille fotball eller håndball. Men vi ønsker at sporten skal prioriteres høyere, og ser at det for eksempel er veldig vanskelig å skaffe sponsorer fordi det går så mye til de store idrettene, sier hun.

– Dette har blitt den nye samlingsplassen i Fana

Rett før koronaen kom, stod det nye, nedre torget på Lagunen ferdig. Nå har fanafolk smått om senn begynt å ta byrommet i bruk.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten