fanaposten.no

Håvard Lorentzen må innse at han har sikret seg en kjip trippel. Tre 4.-plasser på rad på 1000 meter i VM. Foto: Ntb

14 hundredeler fra medalje

Håvard Lorentzen leverte sitt beste løp for sesongen i det siste og viktigste, men i siste par røk VM-medaljen.

Sport · Publisert 16:51, 13 feb 2021

Pavel Kulizjnikov gikk et rufsete løp i siste par, men han klarte å skvise seg inn på 2.-plass. Dermed raste Håvard ut av pallen.

– Jeg er egentlig fornøyd med løpet. Det var litt rusk her og der, men det er sånt jeg må regne med. Nå har jeg tre 4.-plasser på rad på 1000 meter i VM i enkeltdistanser, så det er stabilt kjipt, sier han til Viasat.

Håvard leverte en strålende åpning på 16,55 og en brukbar sisterunde, men i fartsrunden manglet det litt fra hans beste dager.

– Jeg må forbedre meg litt til neste år. Det er ikke avskrekkende langt opp til han som vinner. Jeg liker store konkurranser, og det ser vi i dag også, sier Lorentzen.

Kai Verbij ble verdensmester på 1000 meter på 1.08,05, Kulizjnikov tok sølvet, 12 hundredeler bak, mens fredagens vinner på 500 meter knep bronsen, 51 hundredeler bak Verbij. Fana-løperen lå altså 15 hundredeler bak det igjen.

Tross mange nestenløp er Lorentzen glad for at det tross alt ble en internasjonal skøytesesong i år.

– Disse helgene har gitt meg svar på hva vi har gjort riktig og hva vi må bli bedre på. Nå gleder jeg meg til å komme hjem, sier Lorentzen.

Hva han må rette på, er han klar på:

– På 1000 er det åpning, toppfart og stayerevnen som må forbedres. På 500 er åpningen bedre i år enn den har vært før, men der er det førstesvingen jeg må jobbe med. Jeg ser det er fullt mulig å ta igjen de andre, sier Lorentzen.

Startet «Mat på farten» for folk på farten

Etter at kona slet med å få jobb etter å ha vært i fødselspermisjon, bestemte Anders Glesnes seg for å realisere en flere år gammel idé. Nå har de...

Disse er på medaljejakt: 12 lokale løpere kjemper i skøyte-NM

Fredag, lørdag og søndag arrangeres NM sprint, allround og enkeltdistanser. Fana- og BSK-løperne reiser til mesterskapet med store planer.

18 nye smittede fredag

Kommunen melder om 18 nye smittede siden i går.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten