fanaposten.no

Personvernerklæring for Fanaposten

Fanapostens er opptatt av å ivareta ditt personvern, fordi din tillit til oss er av største viktighet.

Her vil vi forklare hvordan og hvorfor vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi tar hensyn til personvernet.

Merk at dersom du blir digitalabonnent og registrerer en ConnectID-konto vil du inngå en egen, separat avtale med vilkår om behandling av personopplysninger. Denne blir du bedt om å samtykke til når du registrerer deg.

 

1. Hva er personopplysninger og hvem er ansvarlig for dem?

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en fysisk enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse eller ip-adresse.

Enhver innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering av personopplysninger kalles behandling av personopplysninger. All behandling av personopplysninger i Norge er underlagt personopplysningsloven, og Datatilsynet fører tilsyn med loven.

Den som bestemmer hva personopplysningene skal brukes til kalles en behandlingsansvarlig. Den behandlingsansvarlige skal påse at personopplysningene blir behandlet i henhold til de reglene som gjelder.

Fanaposten AS samarbeider med Mediaconnect om opplagsarbeid. Det vil si at all informasjon som hentes inn i forbindelse med ditt kjøp av abonnement/tilgang til Fanapostens redaksjonelle produkter, håndteres av Fanaposten AS og Mediaconnect.

Vi vil kunne behandle dine personopplysninger for de samme formålene som beskrevet i denne personvernerklæringen. Mediaconnect er selvstendig behandlingsansvarlig for de opplysningene de innhenter.

 

2. Hva slags opplysninger samler vi inn?

Vi samler inn opplysninger du selv gir til oss og om bruk av tjenestene våre. Vi mottar også enkelte opplysninger fra tredjeparter.

Opplysninger du selv gir til oss:

Vi lagrer opplysninger når du kontakter oss, ved å sende oss en e-post til kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten slik at vi kan svare på dine spørsmål. Vi lagrer også opplysninger som du selv registrerer i kommentarfelt, skjema eller lignende på våre sider.

 Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene:

Vi registrerer informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Dette gjør det mulig å forbedre tjenestene våre, forebygge svindel og tilpasse innholdet til ditt bruks- og interessemønster. Vi samler for eksempel informasjon om hvilke av våre nettsider og annonser du besøker.

 

Informasjonen som samles inn kan deles opp i følgende typer:

Informasjon om din enhet og internett-tilkobling

Gjennom tekniske logger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til våre tjenester, for eksempel operativsystem, enhetsprodusent, nettleserversjon, ip-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

En annonseidentifikator gitt av Google eller Apple sendes fra vår app, dersom du har akseptert dette i innstillingene i din telefon. Har du akseptert dette, vil også informasjon om batterinivå bli sendt. Informasjonen gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen av innhold til den enheten du bruker og den brukssituasjonen du er i.

Informasjon om hvordan du bruker tjenestene

Vi samler informasjon om om hvordan du bruker tjenestene våre. Eksempler på slik informasjon er hvilke sider som besøkes, når på døgnet besøket ble gjort, hvor lenge en side var åpen i skjermen din, hvordan du navigerer på siden, eventuelle nettsteder du besøkte før du kom til våre sider, hvilke funksjoner du har brukt på siden og om du har gjennomført et kjøp. Vi bruker denne informasjonen blant annet til å forbedre tjenestene våre og for å gi deg innhold og markedskommunikasjon som er tilpasset deg og ditt bruksmønster.

Informasjon om posisjon

Vi registrerer din geografiske posisjon fra IP-adressen din, mobil nettverkskode eller andre former for mer eksakt lokalisering, som GPS-data, dersom du har godkjent dette i våre apper. Denne informasjonen brukes bl.a. til å vise deg annonser, formidle elektronisk kommunikasjon som app-push, tekstmeldinger eller epost og annet innhold som er relevant for det området du befinner deg i.

Informasjonskapsler (“cookies”) og annet innhold som lagres lokalt

Når du bruker våre tjenester lagres informasjonskapsler (“cookies”) og annen data lokalt på din enhet. Dette er filer som lagres i din nettleser og som kan leses av våre tjenester.

Informasjonskapsler og annen lokal lagring brukes for å huske innstillinger og tilpasninger du har gjort i tjenesten, samt for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt. Informasjonskapsler brukes også for å måle trafikken på våre nettsider. Tredjepartsannonsører kan også lagre informasjonskapsler i forbindelse med visningen av annonser på våre sider.

Informasjon om din brukerkonto og kundeforhold

Vi lagrer informasjon om brukerkontoen din, ditt abonnement og kundeforholdet ditt dersom du er kunde av oss. Dette er opplysninger vi lagrer for å kunne administrere kundeforholdet ditt. Dersom du tidligere har vært kunde hos oss, vil vi beholde kundehistorikk om deg i en periode slik at vi i fremtiden kan yte deg god kundeservice og gi deg relevante tilbud og fordeler basert på ditt tidligere kundeforhold.

 

3. Hva bruker vi opplysningene til?

Vi jobber kontinuerlig med å gi deg den best mulige opplevelse av våre tjenester og ditt møte med oss. Med mindre der det er særskilt avtalt med deg, vil vi kun bruke dine opplysninger for å:

• Levere tjenestene våre som avtalt med deg

• Vi behandler personopplysninger og andre former for data for å levere tjenester som avtalt med deg. Vi bruker også data for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg gjennom blant annet å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm og raskest mulig lasting av sidene.

• Generere statistikk og forstå markedstrender som vi bruker for å forbedre og videreutvikle Fanaposten.

Målrette og måle effekten av annonser

Vi ønsker å vise deg annonser som er mest mulig relevante for deg, og måle hvor effektive annonsene er. Til dette bruker vi informasjon om deg, din brukeratferd og lokasjon og kobler dette med informasjon om hva andre med lignende bruksmønster som deg har lest. For eksempel kan vi bruke informasjon om hvor du oppholder deg til å vise deg annonser fra nettopp dette området. Vi kan videre styre hvor mange ganger du skal se en annonse basert på opplysningene vi har.

Hindre, begrense og granske misbruk av våre tjenester

Vi kan bruke opplysninger om din aktivitet på våre tjenester kombinert med tekniske data (som loggfiler med flere) for å hindre, begrense og granske ulike typer misbruk av tjenestene våre. Med “misbruk” mener vi blant annet bruk av falske profiler, spamming, trakassering, forsøk på å logge seg inn på andres ConnectID-konto, samt annen atferd som er i strid med gjeldende lovgivning.

 

4. Hvem deler vi opplysningene med?

Dine opplysninger vil kunne deles med andre der det er relevant for formålene som beskrevet i denne personvernerklæringen.

Vi vil ikke dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen med mindre dette er avtalt særskilt med deg.

Vi inngår avtaler med dem vi deler opplysninger med som begrenser adgang til bruk av opplysningene og fastsetter forpliktelser til å følge gjeldende personvernlovgivning.

Informasjon om din bruk av tjenestene, slik som hvilke av våre nettsider du besøker og hvilken nettleser du brukte, deles med andre selskaper i MediaBergen til bruk for de samme formålene som er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Samarbeidspartnere og annonsører

Samarbeidspartnere får tilgang til enkelte typer informasjon for å formidle målrettet innhold eller tilbud gjennom sine tjenester. Direkte identifiserende opplysninger som navn, adresse, telefonnummer mv. deles ikke uten ditt eksplisitte samtykke. Dette kan være der du har samtykket til å motta markedsføring fra en samarbeidspartner eller til at en samarbeidspartner kan markedsføre våre produkter til deg.

Offentlige myndigheter

Dersom det pålagt ved lov eller det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av våre tjenester, vil informasjonen vi har lagret om deg kunne utleveres til offentlige myndigheter.

 

5. Hvordan kan du administrere, rette eller slette opplysningene vi har om deg?

Det er viktig at opplysningene vi har om deg er riktige og oppdaterte. Hvis du oppdager en feil, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også kontakte oss, dersom du ønsker at opplysninger skal slettes.

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og de lovpålagte pliktene vi har.

Innstillinger for brukerdata i apper

Du kan når som helst endre databehandlingen som skjer i våre app’er i telefonens innstillinger. Her kan du slå av og på nyhetsvarsel, slå av eller nullstille annonseidentifikator, samt åpne opp for eller skru av sending av GPS-data til lokasjonstjenester mv. Dette vil påvirke mulighetene til å få nyhetsvarsler og lokasjonsbaserte tjenester som værtjeneste og målrettede annonser.

 

6. Om barns personvern

Som hovedregel ønsker vi ikke å samle inn eller på annen måte behandle personopplysninger om barn under 15 års alder. Unntaket er kommentar-tjenester på nettartikler der barn med Facebook-konto kan kommentere artikler.

7. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om vår behandling av personopplysninger eller denne personvernerklæringen, ta kontakt med oss på post@fanaposten.no .

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten