fanaposten.no

HVA MENER HAN? Tor Woldseth ga to forskjellige svar, men det ene var skrevet av en sekretær. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Woldseth til BT: - Støtter Flesland-havn. Woldseth til Fanaposten: - Urealistisk.

Les hva varaordføreren egentlig mener her.

Nyheter · Publisert 10:04, 17 aug 2015

Torsdag 20. august arrangerer Raunefjordens venner folkemøte der målet er å få svar fra samtlige partier om hva de mener om godshavn på Flesland/Hjellestad.

Som vi skrev i fredagens avis er Flesland-havn fortsatt aktuelt. To ulike alternativer i Ytrebygda er med i sluttspurten av Jernbaneverkets godsutredning som fullføres i oktober.

Les også:

Les også: Vurderer tre områder nær Flesland

På folkemøtet må nok særlig Frp klargjøre sitt syn i den betente saken. For på én uke har varaordfører Tor Woldseth gitt to vidt forskjellige svar på samme spørsmål i BT og Fanaposten.

Ja til tog, nei til havn på Flesland

Fanaposten presenterte svarene fra samtlige 1. kandidater i fredagens avis. Der stilte Woldseth seg skeptisk til havnen.

- Når det gjelder havn så er spørsmålet om det virkelig er behov for å flytte den ut. Der er vi litt tilbakeholdne, og vi følger med på hva fagekspertisen sier, sier han.

Dette synet utdyper han i et intervju i tirsdagens avis. Der tar han også til orde for et kombinert passasjertog og godstog fra Forsvarets areal på Flesland til C-feltet i Åsane.

Støttet havnen i BT

En overrasket leser gjorde oss oppmerksom på svaret Woldseth ga da han ble utfordret på BTs valgtjeneste #kandulove.

«Kan du love at den fantastiske skjærgården i Raunefjorden ikke blir ødelagt av godshavn?» spurte en leser.

«Nei. FrP er for å flytte gods og havnen ut av sentrum og ut til Flesland for å fjerne tungtrafikken ut av byen.» lød svaret.

 

#Kandulove er en tjeneste der alle kan sende inn spørsmål, som så skal bli besvart etter beste evne av partienes førstekandidater.

Vi ringer Woldseth opp igjen for å finne ut hva han egentlig mener:

- Hvorfor gir du to helt forskjellige svar til BT og Fanaposten?

- Fordi svaret i BT er skrevet av en sekretær, ikke av meg. Det er umulig for meg å gi svar på 350 sånne spørsmål. Hvis du spør hva som direkte står i programmet så er det kanskje noe annet, men jeg sier at jeg ikke tror det blir noen havn på Flesland, det er lite trolig at det blir aktuelt, sier han.

- For stort løft

- Så hva mener du egentlig om havnen?

- Det blir mer og mer tvilsomt om godsstrømmen er av en slik karakter at det blir en aktuell diskusjon i den kommende fireårsperioden. Når det er snakk om en «duo-havn» med jernbane og sjø så kan jeg ikke se at det vil bli noen sak i regjeringen. Det er et for stort løft, og slik det står nå tror jeg ikke det blir noen sak i det hele tatt, svarer han.

LES FLERE: NYHETER

Korona-smittet rektor om utbruddet på skolen: – Ser ut som lærere og elever går klar

Stend videregående har innført hjemmeskole etter et koronautbrudd i administrasjonen ved skolen. Rektor Magnus Vaktskjold var en av de første som...

Rødt nivå på Stend etter smitte blant ansatte

Stend videregående har innført rødt nivå etter flere smittetilfeller de siste dagene.

Sofie nesten frivillig med i Fløibanen Opp

– Det blir en fin liten utfordring før jeg forlater Bergen, sier den avtroppende Fana-kapteinen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten