fanaposten.no

HVA MENER HAN? Tor Woldseth ga to forskjellige svar, men det ene var skrevet av en sekretær. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Woldseth til BT: - Støtter Flesland-havn. Woldseth til Fanaposten: - Urealistisk.

Les hva varaordføreren egentlig mener her.

Nyheter · Publisert 10:04, 17 aug 2015

Torsdag 20. august arrangerer Raunefjordens venner folkemøte der målet er å få svar fra samtlige partier om hva de mener om godshavn på Flesland/Hjellestad.

Som vi skrev i fredagens avis er Flesland-havn fortsatt aktuelt. To ulike alternativer i Ytrebygda er med i sluttspurten av Jernbaneverkets godsutredning som fullføres i oktober.

Les også:

Les også: Vurderer tre områder nær Flesland

På folkemøtet må nok særlig Frp klargjøre sitt syn i den betente saken. For på én uke har varaordfører Tor Woldseth gitt to vidt forskjellige svar på samme spørsmål i BT og Fanaposten.

Ja til tog, nei til havn på Flesland

Fanaposten presenterte svarene fra samtlige 1. kandidater i fredagens avis. Der stilte Woldseth seg skeptisk til havnen.

- Når det gjelder havn så er spørsmålet om det virkelig er behov for å flytte den ut. Der er vi litt tilbakeholdne, og vi følger med på hva fagekspertisen sier, sier han.

Dette synet utdyper han i et intervju i tirsdagens avis. Der tar han også til orde for et kombinert passasjertog og godstog fra Forsvarets areal på Flesland til C-feltet i Åsane.

Støttet havnen i BT

En overrasket leser gjorde oss oppmerksom på svaret Woldseth ga da han ble utfordret på BTs valgtjeneste #kandulove.

«Kan du love at den fantastiske skjærgården i Raunefjorden ikke blir ødelagt av godshavn?» spurte en leser.

«Nei. FrP er for å flytte gods og havnen ut av sentrum og ut til Flesland for å fjerne tungtrafikken ut av byen.» lød svaret.

 

#Kandulove er en tjeneste der alle kan sende inn spørsmål, som så skal bli besvart etter beste evne av partienes førstekandidater.

Vi ringer Woldseth opp igjen for å finne ut hva han egentlig mener:

- Hvorfor gir du to helt forskjellige svar til BT og Fanaposten?

- Fordi svaret i BT er skrevet av en sekretær, ikke av meg. Det er umulig for meg å gi svar på 350 sånne spørsmål. Hvis du spør hva som direkte står i programmet så er det kanskje noe annet, men jeg sier at jeg ikke tror det blir noen havn på Flesland, det er lite trolig at det blir aktuelt, sier han.

- For stort løft

- Så hva mener du egentlig om havnen?

- Det blir mer og mer tvilsomt om godsstrømmen er av en slik karakter at det blir en aktuell diskusjon i den kommende fireårsperioden. Når det er snakk om en «duo-havn» med jernbane og sjø så kan jeg ikke se at det vil bli noen sak i regjeringen. Det er et for stort løft, og slik det står nå tror jeg ikke det blir noen sak i det hele tatt, svarer han.

LES FLERE: NYHETER

Mistet lappen på Flyplassvegen

UP beslagla førerkortet på stedet.

– Jeg skjønner ikke hvordan vi tapte dette

Målvakt Olivia Lykke Nygaard var trodde ikke det hun så da Tertnes avgjorde i siste sekund.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten