fanaposten.no

Viser frem livet under vann

UNDERVANNSFOTO: Lars Arnestad (43) fra Krokeide har dykket i 25 år. Som dykker og hobbyfotograf stortrives han med å ta bilder av det som rører seg under havoverflaten.

Nyheter · Publisert 11:08, 1 sep 2013

Arnestad startet med dykking som 18-åring. Etter å ha fanget fisk og kamskjell i mange år, ville han utvide opplevelsen i det våte elementet.

For syv-åtte år siden begynte han derfor med undervannsfotografering. Først tok han videoer under vann. Så gikk han over til stillbilder.

– Stillbilder er artigere enn video. Undervannsfotografering er så gøy at jeg nesten ikke kan få nok av det, sier Krokeide-karen.

Deltok i NM

I forrige uke deltok han i norgesmesterskapet i undervannsfotografering for tredje året på rad.

Se de vakre undervannsbildene i bildekarusellen øverst i artikkelen!

Konkurransen fant sted ved øyen Runde i Herøy kommune på Sunnmøre, et område som har ord på seg for å være et av de mest spennende dykkestedene i Norge.

 

 

 

God sikt under vann og et yrende plante- og dyreliv er drømmeforhold for undervannsfotografene.

Denne gangen var det syv undervannsfotografer som deltok i konkurransen om å bli best i Norge. De rutinerte dykkerne gjennomførte tre dykk på 90 minutter hver og konkurrerte i fem kategorier; vidvinkel, vidvinkel med dykker, makro, fiskeportrett og lysbryting.

 

De fire første kategoriene er faste hvert år, mens lysbryting er en temakategori som veksler fra år til år.

Nummer tre i temakategorien

I fjor kom Arnestad på sjetteplass av tolv deltakere, og målet for årets konkurranse var nok en gang å havne midt på treet.

Det ble imidlertid en vanskelig oppgave. Dykkeren og hobbyfotografen fra Krokeide endte på femteplass av syv deltakere.

– Det er jeg ikke helt fornøyd med, men det var egentlig som forventet. De fire beste fikk de fire plassene foran meg, sier Arnestad.

Noe han imidlertid er fornøyd med, er at bildet han leverte inn i kategorien lysbryting ble vurdert som det tredje beste bildet i temakategorien.

– Lars ligger like bak de beste fotografene, og han leverte gode bilder i norgesmesterskapet. Han deler gjerne opplevelsene sine fra konkurransedykkene med omverdenen. Lars er en fin fyr og en av de mest entusiastiske fotografene vi har, roser konsulent Torkel Rønningen i Norges Dykkeforbund.

Knipser mer under

vann enn på overflaten

Arnestads dykkekamerat og klubbkamerat i 1Dykkeklubb, Bjørnar Nygård, endte til slutt på tredjeplass totalt i norgesmesterskapet. Lill Haugen fra Ørstad ble norgesmester for tredje gang.

Neste år er det uttak til verdensmesterskapet. Da er det trolig langt flere som melder seg på norgesmesterskapet. Arnestad har allerede bestemt seg for å delta.

– Jeg forsøker å delta hvert år. Det er jo en litt spesiell hobby, og da er det ekstra stas å møte likesinnede, sier han.

– Hva er det som er det kjekkeste med undervannsfotografering?

– Som hobbyfotograf har jeg en generell interesse av å ta bilder. Jeg tar bilder på land også, men stort sett bare når jeg reiser. Jeg tar mer bilder under vann enn på land. Jeg synes det er artig å vise andre hvordan smålivet er under vann. Det finnes mye spennende der, som småfisker, kreps og et fint lys som mange ikke vet finnes der nede, sier Arnestad og legger til:

– Så kommer avkoblingsbiten i tillegg. Det er ikke så mange telefoner som ringer nede i dypet.

Det er ikke så mange telefoner som ringer nede i dypet.

Lars Arnestad (43) fra Krokeide har dykket i 25 år. Som dykker og hobbyfotograf stortrives han med å ta bilder av det som rører seg under havoverflaten. Foto: Privat

Lars Arnestad er en ivrig dykker og hobbyfotograf. Foto: Privat

Oddvar Skre til minne: – Me var heldige som fekk ha han hos oss

Vårt kjære fylkesstyremedlem gjennom mange år, Oddvar Skre, døyde 2. juli 2022.

– Vi forventer at dette bygget blir godkjent

Tegningene for flerbrukshallen til Idrettslaget Gneist har kommet. Nå venter de bare på godkjenning fra kommunen.

Byråd Bakke tok Fana IL sin klage til følge. – Et langt steg nærmere Slåtthaug Arena

Byråd Thor Haakon Bakke har tatt Fana IL sin klage over avslag på bygging av Slåtthaug Arena til følge. – Dette er en gledens dag, sier daglig leder...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten