fanaposten.no

KLAR FOR KURS: Anne-Beate Lilletvedt og Hanne Mellingen gleder seg til å ta imot ungdom på Skranevatnet førstkommende mandag. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Vil lære ungdom teater gratis

I april skal det settes opp en forestilling med musikk, dans og teater på Skranevatnet. Nå mangler teaterinstruktørene fra Vestnorsk teatersenter bare lærevillig ungdom.

Nyheter · Publisert 13:31, 21 sep 2015

Fana og Ytrebygda kulturkontor har hentet inn proffe instruktører til  å samarbeide med Sandsli musikkteater om et nytt teaterkurs for ungdom fra 8. til 10. klasse.

Nå trenger de ungdom som bærer på en drøm om å stå på scenen. Mandag holdes første kurstime på Skranevatnet skole.

- Det trengs ingen erfaring, man må bare være ivrig etter å lære. Teater er 90 prosent innsats og 10 prosent talent, så om du virkelig vil er det nesten ikke grenser for hva du kan få til, sier Anne-Beate Lilletvedt.

Sammen med Hanne Mellingen er hun klar til å gjøre fanaungdom scenevante. Fanaposten treffer de to teaterinstruktørene fra Vestnorsk teatersenter på Rådalslien ungdomsskole der de har drevet rekruttering i en skoletime.

Travle ungdommer

Å få ungdomskoleelever til å tenne på tilbudet i en skoletime kan være en utfordring. 

- Veldig mange spiller fotball og har det for travelt av den grunn. Det er kanskje ikke så lett å ta sånt på sparket, men jeg gjorde det selv en gang og har ikke angret en dag siden. Det er veldig viktig å presisere at dette er et tilbud som alle i denne aldersgruppen kan være med på, sier Lilletvedt. 

Første kurstime er mandag klokken 18.00 på Skranevatnet, og de to instruktørene håper mange tar mot til seg og dukker opp.

- Hvordan går dere frem for å få ungdommer til å slippe seg løs på scenen?

- Det handler om å lage en ramme der man føler seg komfortabel og trygg. Det som har gått igjen alle steder jeg har jobbet er at trygghet er vitkig. I et miljø der du ikke føler deg usikker kan du tørre å «drite deg ut». Samtidig jobber vi mye med å finne hver enkelt ungdoms egen greie, sier Lilletvedt.

På teateret skal musikk, dans og teater kombineres, og alt skal munne ut i en egen oppsetning i april. Målet er å utvikle og styrke barn og unges egen kreativitet og tro på at de selv kan skape produksjoner som er av verdi for flere enn dem selv. Skuespillerteknikk, musikk, dans og drama skal gi elevene erfaringer til å skape egne uttrykk

- Det blir veldig spennende. Akkurat nå vet vi ingenting om hvordan det blir, men vi skal la ungdommen selv være med på å utforme stykket. Har de ideer, så må de bare komme med dem. Det kan godt være vi de ender opp med å bli brukt, smiler de.

Gratis tilbud

Til forskjell fra andre teatertilbud i bydelen, er det nye samarbeidsprosjektet helt gratis.

Tormod Kayser ved Fana- og Ytrebygda kulturkontor forteller at tilbudet finansieres av statlige penger som er øremerket til kulturtiltbud. Ett krav er at det skal være lav terskel for å være med.

- Tanken er at alle, uansett økonomi, skal ha den samme muligheten til å delta. Foreldrenes økonomiske situasjon skal ikke avgjøre om man skal kunne få teateropplæring. Her er det åpent for alle, sier Kayser.

Kulturkontoret tok kontakt med Vestnorks Teatersenter for å finne gode instruktører. Lilletvdt og Mellingen har begge utdannelse i henholdsvis dramapedagogikk og musikkteater og jobber profesjonelt som skuespillere.

Nå gleder de seg til å spre sin kunnskap til Fana-ungdom.

- Vi vet at det er en stor interesse for både musikk, dans og drama for tiden, godt hjulpet av TV-programmer som X-faktor, Idol og Norske Talenter. Nå håper vi bare ungdommen våger å ta det første steget. Å møte opp på første time er ikke bindende. Man kan komme og se om dette er noe som passer for meg, sier Mellingen.

LES FLERE: NYHETER

Trafikkulykke på Bønes: Bil skal ha kjørt for langt ut på siden

To biler var involverte i en trafikkulykke ved Bønesskogen fredag ettermiddag.

– Ta dine forholdsregler

– Folk må være bevisste, og ikke gå inn i påsken og tro at det ikke skjer innbrudd, sier stasjonssjef Ronny André Øvrebotten.

11-åring slått av voksen mann

En 11 år gammel gutt skal ha blitt slått av en voksen mann på Nesttun torsdag ettermiddag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten