fanaposten.no

FUNKSJONELT: Line Holmedal Wallem (t.v.) og Elaine Kobbeltvedt viser frem en av vinterdressene til de minste barna. Plaggene kommer i mange ulike farger, noen med veldig sterke farger og andre med et dusere uttrykk. Foto: Mari Møen Nygaard

Vil holde småtroll 
tørre og varme

SKJOLD: Med erfaring fra over 25 års barnehagedrift, åpner Elaine Kobbeltvedt i dag butikken «Tiny Trolls of Norway» i Fanavegen. –  Vårt største ønske er å motivere barn til å leke mer i naturen, sier gründeren.

Nyheter · Publisert 17:07, 8 nov 2015

–  Utendørslek er med på å utvikle lykkelige og sunne barn. Da er det viktig at klærne de bruker er komfortable og funksjonelle.

Fanaposten møter damene bak «Tiny Trolls of Norway» i lokalene deres like ved bybanestoppet på Skjold. Rundt dem henger det alt fra fargerike parkdresser og regntøy til luer og regnvotter - samt det meste et aktivt barn måtte ønske seg for å kunne tilbringe timesvis utendørs uten kalde fingre eller våte kropper.

Les også: Nå vil Mona gjøre business av bambus– Nå er vi grådig spente på mottakelsen, sier Line Holmedal Wallem, medeier og daglig leder.

Butikken åpnet med nettsalg i august, og i dag åpner de dørene til den fysiske butikken som ligger i Fanavegen 46.

– Vi rakk åpningen akkurat i tide til julehandelen, smiler Wallem.

Fra barnehagedrift 
til klesdesign

Det var i juli 1988, at Elaine Kobbeltvedt åpnet Fana barnehage i Bergen med ansvar for totalt 34 barn. Èn barnehage førte til flere, og 34 barn ble etterhvert til mange hundre. Den voksende bedriften fikk etterhvert navnet Bergenshagene AS.

Da Kobbeltvedt i fjor solgte livsverket sitt, så hun et stort gap når det kom til funksjonaliteten, komforten og ikke minst designet på utendørsbekledningen som fantes for barn på dagens marked.

– Når et kapittel lukkes, åpnes et annet. Det nye kapittelet var en stor drøm om å bringe videre all kunnskap og erfaring fra suksessen av Bergenshagen, forteller gründerne.

Satser på Storbritannia

I to og et halvt år har de to designet og utviklet utendørsbekledning for barn i alderen ett til åtte år. Årevis med egen erfaring fra påkledning av barnehagebarn har hatt mye å si for hvordan plaggene har blitt. Råd og tips fra barnehageansatte og småbarnsforeldre likeså.

Les også: Oppdrar nordmenn til å bruke ull om sommeren– Se her, sier Kobbeltvedt og henter frem en vinterdress til et lite barn mens hun demonstrerer:

– Glidelåsene kan dras nesten helt ned langs begge beina. Det gjør at man enkelt kan skifte bleie utendørs, - uten å ta dressen av barnet, forklarer hun.

– Under produktutviklingen intervjuet vi både foreldre og barnehagepersonale for å få vite hva de savnet når det gjalt utetøy til barn. Så langt har vi fått mange gode tilbakemeldinger fra nettkundene våre, så vi tror vi har truffet godt, sier de to.

Kobbeltvedt er opprinnelig fra Skottland, der hun fortsatt driver én barnehage. Planen er at «Tiny Trolls of Norway» også skal lanseres på det britiske markedet.

LES FLERE: NYHETER

ÅPNINGSKLARE: Daglig leder Line Holmedal Wallem (f.v.), administrerende Elaine Kobbeltvedt og markedsansvarlig Kristiane Norstad er spente på mottakelsen når de i dag åpner butikken «Tiny Trolls of Norway» på Skjold. Foto: Mari Møen Nygaard

I kveld kan du se Kygos plateslipp fra egen hage på Hop

Klokken 22.00 i kveld blir det digital festival fra Kygos residens. Da slippes den lokale verdensstjernen den nye platen "Golden Hour".

- Gården Rå forvandles til en steinrøys

Store deler av gården Rå forvandles til en steinrøys. Det er sårt å se at titalls mål fint landbruksareal er rasert på denne måten. På toppen av det...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten