fanaposten.no

Vil ha ungene vekk fra Fortnite og ut på sjøen

Nest-Sotra-spiller Sondre Liseth starter jetski-akademi sammen med tidligere verdensmester Fredrik Andersen.

Nyheter · Publisert 09:09, 5 mai 2018

Sondre Liseth brenner for vannsport og vil ha barn vekk fra playstation- og ipad-skjermer. Nå starter han jetski-akademi på Hjellestad sammen med tidligere verdensmester Fredrik Andersen.

Liseth spiller i dag for Nest-Sotra i Obos-ligaen, etter å ha startet karrieren i Gneist og senere Fana.

– Jeg har drevet med jetski siden jeg var 13 år. Både jeg og Fredrik brenner for sporten, men samtidig ser vi at det dessverre er relativt få nye barn som begynner. Vi som vet hvor gøy den sporten er synes det er rart at ikke flere driver med det. Vi ønsker bare at flere skal få oppleve den gleden, sier Liseth.

Mangler bare deltakere

Planen deres er å lære opp ungdommer i alderen 13-16 år, men de åpner også opp for at barn kan begynne i 10-årsalderen. I første omgang blir jetski-akademiet et tilbud til nybegynner som får sitt første møte med jetski-sporten. Kurset begynner med en teoridel, før deltakerne får prøve seg med vannjet på sjøen. Samtidig legges det mye vekt på sosialt fellesskap.

– Alt ligger til rette, nå mangler bare det viktigste: Interesserte barn og foreldre. Vi er klare til å sette i gang, men venter på at påmeldingen skal ta seg opp, for vi håper å samle en gjeng på 10-20 stykker før vi setter i gang, sier Liseth, som ber folk melde sin interesse på nettsiden jetski.no.

Vekk fra skjermen

I tillegg til fotballkarrieren jobber han i dag som lærervikar i barneskolen, og har mye kontakt med barn og unge. Han tror jetski er et fritidstilbud som lett blir glemt, men argumenterer samtidig for at barn og voksne har mye igjen for det.

– Jeg synes det er skremmende å se hvor mye tid som går med til å sitte med skjermer. Jeg jobber selv på barneskole og ser at ungene skynder seg hjem fordi de skal spille Fortnite eller sitte med ipaden, ikke fordi de skal ut og leke. De kommer seg ikke ut og driver med ting. Her gir vi ungene en mulighet til å komme seg ut på sjøen og prøve noe nytt, sier Liseth.

Han tror mange foreldre også vegrer seg for å la barna begynne med en idrett som krever litt ekstra.

– Det er lett for at foreldre tenker at det blir dyrt, men her har vi en pakke som er veldig rimelig. Det koster ikke mye mer enn å delta på en håndballskole eller fotballskole, og her får man låne alt av utstyr fra vannjet til våtdrakter og bensin, argumenterer Liseth.

Han mener også jetski er spesielt fordi det lar ungdom og foreldre drive med noe sammen.

– Det krever at du som voksen følger opp, og vi ønsker at flere foreldre blir med ut på sjøen. Det er ikke som en fotballtrening der du slipper ungene av og kommer tilbake og henter. Det er en sport der barn og foreldre får drive med noe sammen og foreldre får fulgt med gjennom hele ungdomstiden. Det er veldig verdifullt, mener Liseth.

Selv mener han jetski-karrieren har bidratt til å gjøre ham til en bedre fotballspiller.

– Jetski lærte meg å leve som en toppidrettsutøver. Man kan ha det som en fritidsaktivtet, eller man kan satse på å bli blant de beste. Jeg vokste veldig mye på å drive med det, og det krever mye både psykisk og fysisk. Jeg har hatt mye igjen for det på fotballbanen, sier han.

Jetskiakademiet

Jetskiakademiet er Hjellestad Jetski Klubbs nye rekrutteringssatsing.
Jetskiakademiet tar i mot alle som ønsker å lære seg å kjøre jetski, og
garanterer stor fremgang og mestringsfølelse. Kurset er et
nybegynnerkurs, og vil ta for seg alt fra lisenskurs til kjøring på vannet.

Fredrik Andersen (20): Fra Hjellestad. Studerer økonomi. Jobber ved Sælen
oppveksttun. Verdensmester i jetski i 2014. Nordisk mester 2015.

Sondre Liseth (20): Fra Hjellestad. Spiller fotball for Nest-Sotra. Jobber ved Sælen oppveksttun. Juniorverdensmester 2012. Nordisk mester 2014.

Kontaktinfo på jetski.no/akademiet

«Vi er klare til å snakke med YIT så snart de er i gang med arbeidet igjen»

Det er full skjæring på Hjellestadvegen. YIT har lagt ned arbeidet. Vegvesenet vil ikke forhandle.

Han vil lede det nye bydelsstyret i Fana

Politikerne prøver å bli enige om hvem som skal styre byen. Klarer de å bli enige om hvem som skal styre bydelene?

Veltet på moped uten hjelm

17-åringen kom fra det med lettere skader.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten