fanaposten.no

Søndag arrangerer Clarion Hotel Bergen Airport byttemarked, og allerede fra i dag kan man levere fra seg fint brukte klær og utstyr til hotellet. Resepsjonsansvarlig Signe Sekse og hotelldirektør Espen Hammersvik er spente på hvor mange som dukker opp. Foto: Mari Møen Nygaard

Vil gi nytt liv til gamle klær

– Alle har vi vel et plagg som satt perfekt i prøverommet, men som ikke ble den helt store suksessen? Eller noe som har «krympet» i skapet? Vi tror dette kan glede andre.

Nyheter · Publisert 19:11, 6 feb 2018

Det sier Signe Sekse, resepsjonsansvarlig ved Clarion Hotel Bergen Airport.

Hun forteller at hotellet hadde stor suksess med å arrangere internt byttemarked for sine ansatte for en stund siden.

– Vi som jobber her tok da med alt fra sportstutstyr vi ikke brukte lenger, til klesplagg som ikke passet eller annet vi ikke hadde bruk for. Så fikk de som hadde lyst på dette forsyne seg, sier hun.

Nå utvider hotellet konseptet og inviterer nærområdet til både å bidra med brukte ting og til å arve etter andre.

– Vi skal være et hotellselskap som bryr oss, så da denne idèen dukket opp, var det full støtte fra min side. En ting er at vi bryr oss om våre gjester, våre kollegaer og miljøet - men dette skal ikke stoppe på hotelltrappen. Vi ønsker å være inkluderende og omsorgsfulle, og bidra til vårt nærmiljø på best mulig måte, sier hotelldirektør Espen Hammersvik.

Søndagsmarked

Fra og med i dag og til og med lørdag i tidsrommet mellom klokken 10.00 og 12.00 kan klær, sko, accessories og sportutstyr i alle størrelser leveres på hotellet.

– Alt må være rent og i god stand. Dette er ikke et loppemarked, så det er ikke meningen at folk skal grave dypt i klesskapet sitt. Vi ser heller for oss at dette er en god anledning til å kvitte seg med det ene plagget eller det sportsutstyret som aldri er i bruk, men som man synes er for godt til å kastes, sier Sekse.

Selve byttemarkedet finner sted på søndag klokken 12.00-16.00. Markedet arrangeres nå før vinterferien med tanke på at blant annet skiklær og vintersportsutstyr er noe som mange vil kunne ha glede av.

– Markedet skal være et helt lavterskel-tilbud, og man trenger ikke bytte bort noe for å komme og se om det finnes noe som faller i smak. Det er gratis å komme og kikke, sier Sekse videre.

Hotellet har store lokaler og god kapasitet den aktuelle søndagen. De har 30 parkeringsplasser merket med hotellets navn, så hvis man parkerer her, kan man kontakte resepsjonen ved ankomst for å få en parkeringslapp slik at man kan stå gratis.

Samfunnsansvar

– Vi er spente på om det blir suksess eller fiasko, men man må jo prøve og feile litt, humrer Sekse.

Hun sier videre at hotellet er opptatt av miljøaspektet ved gjenbruk.

– Når man da i tillegg kan glede andre som får seg en “ny” bukse eller for eksempel et par skøyter, så er det utelukkende positivt.

– Ved å arrangere dette byttemarkedet vil vi forhåpentligvis bidra til at mange finner klesplagg som en trenger og får nytte av, samt at vi også gir en «high five» til moder jord - og kanskje unngår at noe blir kastet, kommenterer hotelldirektør Hammersvik.

Nordic Choice Hotels ønsker å være en ansvarlig aktør og en god nabo. Blant annet gjennomfører kjeden den storstillte dugnadsaksjon “Ensomt juletre” i desember hvert år på alle sine 175 hoteller i Norge, Sverige og Danmark. For hver julegave som gis, donerer kjeden 10 kroner til Unicef.

– Vårt samfunnsansvar går under navnet WeCare, og det omfatter også et sosialt ansvar. Vi bryr oss, og vi skal bry oss, sier Sekse videre.

Hotellet tjener ikke penger på byttemarkedet siden det verken koster noe å levere eller få klær eller utstyr.

– Vi ser rett og slett på markedet som en vinn-vinn for miljøet og alle involverte: Her har noen mulighet til å rydde klesskapet sitt, mens andre kan få seg noe “nytt”. Vi gleder oss til å se hvordan responsen blir, sier Signe Sekse.

Ved å arrangere dette byttemarkedet vil vi forhåpentligvis bidra til at mange finner klesplagg som en trenger og får nytte av, samt at vi også gir en «high five» til moder jord

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten