fanaposten.no

– 15.000 innbyggere i Vestland fylke vil denne uken få invitasjon til å delta i Folkehelseinstituttets fylkeshelseundersøkelse om korona, sier direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Vil finne ut hvordan vestlendinger har det under pandemien

15 000 innbyggere i Vestland får denne uken SMS og e-post fra Folkehelseinstituttet om å delta i en spørreundersøkelse om hvordan de er påvirket av koronapandemien.

Nyheter · Publisert 10:05, 18 nov 2020

Vestland er ett av fire fylker som er plukket ut til å være med i undersøkelsen. De andre er Oslo, Agder og Nordland.

Målet for Folkehelseinstituttet (FHI) er å finne ut om folk følger smittevernrådene om hygiene og avstand. Undersøkelsen inneholder i tillegg spørsmål om hvordan folk opplever situasjonen under koronaepidemien. Her blir det spørsmål om livskvalitet, arbeidssituasjon og psykisk helse.

– Vi håper å få svar på om det er forskjeller mellom ulike grupper i befolkningen og mellom landsdeler. Slik kunnskap vil være til hjelp når smitteverntiltak skal utformes, sier Camilla Stoltenberg, direktør for FHI i en pressemelding.

Viktige svar for Vestland

Vestland er plukket ut til å delta i undersøkelsen fordi dette er en del av Norge der koronapandemien har rammet befolkningen kraftig. Svara FHI får her, vil være viktige også for samfunnsplanleggingen i fylkeskommunen og kommunene fremover. Fylkesordfører Jon Askeland håpar de som får undersøkelsen tilsendt tar seg tid til å svare.

– Vi er veldig spente på hvordan folk har håndtert nedstengingen og konsekvensene. Vi vet at nærmiljø og arbeid er viktig for folk. Gjennom undersøkelsen kan vi få svar som kan styrke arbeidet vårt med samfunnsutvikling og bidra til å målrette tiltakene våre, seier Askeland.

Prest om fullskala julekrybbe: – Lærte ikke om dette på studiet

– Jeg synes at gjeteren er litt for tynnkledd‚ sier kapellan Marte Håberg Ottesen. Hun er nok en gang på vei ned fra loftet i Skjold kirke. Denne...

Sjuåring blant de elleve nye koronasmittede i Bergen

Dagens antall er 14 færre enn ukesnittet.

Gneists første serieseier

Etter 21 år med Norna-Salhus-dominans tok Gneist hjem seieren i kretsserien i friidrett for menn. – Vi er fornøyd med sesongen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten