fanaposten.no

- Vi har fått verdens fineste kirke!

Etter 47 års arbeid kunne endelig Ytrebygda Nærkirke holde åpningsgudstjeneste på søndag. Drøye 300 mennesker møtte opp på åpningsdagen.

Nyheter · Publisert 09:48, 20 des 2011

– Jeg gir kirken terningkast seks. Vi har fått verdens fineste kirke! sier Margrethe Flones Bring og venninnene hennes i kor.

6-åringen var langt fra den eneste som var fra seg av begeistr-ing for den nyåpnede kirken. Ideen om kirke ble lansert av det lokale kyrkjelaget allerede i 1960-årene, og søndag kunne endelig kirken invitere til åpningsgudstjeneste. Biskop Halvor Nordhaug i Bjørgvin bispedømme ledet store deler av den historiske begivenheten sammen med prost i Fana, Per Barsnes.

– Dette skal være en kirke for alle, og det gjenspeiles i alle aspekter av arkitekturen. I dag er en gledens dag, og jeg ønsker å gratulere hele Bergen med denne fantastiske kirken, sier biskop Halvor Nordhaug.

– Et blomstrende fellesskap
Daglig leder i Fana sokn, Marit Offerdal, klarer knapt å beskrive følelsen hun har på åpningsdagen. Hun har store forventinger til den moderne kirken i Ytrebygda.

– Det er rett og slett helt fantastisk deilig å endelig kunne åpne kirken. At det kom så mange hit for å feire åpningen viser det utrolige engasjementet som er i nærmiljøet vårt. Her skal det skje mye bra for folk i alle aldre i årene fremover, sier hun.

Planene for bruken av kirken er store, og så fort kalenderen viser 2012 vil aktivitetene komme på løpende bånd.

– Allerede i uke 7 skal vi arrangere åpningsuke i kirken, og det blir blant annet arrangert barne- ungdoms- og eldredager med ulikt opplegg for de forskjellige aldersgruppene. Det blir også konserter og masse annet kjekt som alle kan være med på, sier Offerdal før hun legger til:

– I tillegg skal kirkeklokken være på plass til åpningsuken. Den var omtrent det eneste vi ikke klarte å få i stand til i dag, ler hun.

Ordfører Trude Drevland var en av dem som hadde tatt turen til åpningen i Ytrebygda, og også hun bet seg merke i det enorme oppmøtet.

– Det at så fantastisk mange har tatt turen hit i dag står i sterk kontrast til det bildet som media i det siste har tegnet om engasjementet rundt menighetene. Når jeg ser utover dere som har kommet hit i dag, ser jeg at det er et blomstrende fellesskap i Ytrebygda, sa ordføreren til de fremmøtte fra talerstolen.

Ikke et eneste tomt sete
Selve kirkerommet i den moderne nærkirken har en kapasitet på 210 kirkegjengere, men det var langt flere enn dette som søndag hadde tatt turen til åpningen. Både kaféområdet og deler av gangen ble tatt i bruk for å få plass til alle kirkegjengerne, og det var fortsatt umulig å oppdrive et tomt sete. Ettersom flere befant seg utenfor selve kirkerommet, kom teknologien som kirken har til rådighet virkelig til sin rett. I etasjen over kirkerommet traff Fanaposten videotekniker Joachim Askeland.

– Vi har flere kameraer i drift i kirkerommet, og overfører bildene til flere prosjektorer i kirkelokalene. I tillegg legger vi inn teksten til salmene direkte på storskjermen. På denne måten får alle med seg det som skjer, sier han.

Det var ikke så rent lite kabelmeter som måtte trekkes i forkant av åpningen, skal vi tro Askeland.

– Vi har holdt på siden fredag ettermiddag, men når man ser hvor bra det blir er det uviktig. Dette er en skikkelig kul kirke, sier han.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten