fanaposten.no

Det ble anledning til å komme frem og legge blomster ved kistene.

– Vi forstod raskt at dette var en helt spesiell familie

Norjin (7), Norjan (14), Rouhlat (9) og Malak (41) etterlot et uutslettelig inntrykk på alle de møtte på sin vei. I dag ble de begravet.

Nyheter · Publisert 13:13, 13 jan 2020

Fire kister var pyntet med slør og blomster. Norjin Othman (7), Norjan Othman (14), Rouhlat Othman (9) og deres mor Malak Hauro (41) gikk ut av livet så alt for raskt etter brannen i Skranevegen forrige lørdag.

I Haukelandshallen var det minnesamling før kistene ble kjørt til Loddefjord for begravelse. Hundrevis fylte opp benkeradene og tribunen. I tillegg til familie og venner, var folk fra det muslimske og kurdiske miljøet i Bergen, folk fra skolene Aurdalslia, Ytrebygda og Nygård skoler, hvor jentene gikk, og andre som ønsket å ta et siste farvel med de fire.

Hele Bergen sørger med dere

Ordfører Marte Mjøs Persen åpnet med å si at hele Bergen sørger med familien, der to brødre og en far sitter igjen uten sine nærmeste.

– Tragedien har gått inn på alle byens innbyggere. Følelsen av fortvilelse, urettferdighet og maktesløshet sitter i oss alle. At noe så tragisk skulle ramme noen som allerede har vært gjennom så mye, er hjerteskjærende, sa Persen.

– Vit at hele byen sørger sammen med dere og at dere har vår dypeste medfølelse. Ingen skal være alene i sorgen. Alle skal ha noen å støtte seg til. Hele byen står med dere, sa hun.

En spesiell familie

Rektor Terje Tviberg på Aurdalslia fortalte om sitt første møte med hele den nyankomne syriske familien.

– Vi husker alle første gangen vi møtte familien som møtte opp på skolen. De var relativt nyankomne til Bergen, og det var ønskelig at de skulle komme i gang med skolegangen så raskt som mulig, sier Tviberg.

Rouhlat var da i skolealder, mens Norjin fortsatt gikk i barnehagen.

– Jeg husker at Norjin helst ville begynne på skolen med en gang. Vi forstod med en gang at dette var en helt spesiell familie, der samhold betydde mye. Vi kan trygt si at familien tok oss med storm. Det var umulig å ikke like dem, sier Tviberg.

De to jentene gjorde raskt inntrykk på lærere og medelever på skolen.

– De hadde en evne til å få alle rundt seg til å føle seg vel, Dette var noe de hadde med seg hjemmefra, og var egenskaper som ble høyt verdsatt. De var alltid høflige og blide, og de hadde ofte en fin kommentar på lur etterfulgt av et sjarmerende smil. De var samtidig utrolig lærevillige, tross de språklige utfordringene i starten, sa Tviberg.

De to søstrene gledet seg til Fargespill-forestillingen skolen skal ha til våren.

– Forestillingen vil nå gå uten de to søstrene. Men vi skal sørge for at de er med oss i hjerte og sinn, sier Tviberg.

Mintes venninnen

Fra Ytrebygda skole stilte flere elever opp i begravelsen for å fortelle om sin venninne Norjan Othman (14).

– Du var en av våre beste venner. Du var alltid snill, morsom og gøy å være med. Vi hadde mange fine minner sammen som vi vil huske hele livet. Du opplevde mye tøft gjennom livet, og vi er veldig stolte av deg, sa venninnene som snakket foran den store forsamlingen.

Moren Malak blir også husket som en som utstrålte en spesiell vennlighet, varme og åpenhet.

– Malak, som forøvrig betyr engel, var et sånt menneske: Full av varme, glede og kjærlighet. Det både lærere og elever sier om Malak var at hun var engasjert, blid, vennlig og hjelpsom. Hun møtte alle med raushet og respekt, og ikke minst et varmt smil, sa en representant for Nygård skole.

Kinda Johansen holdt en tale på vegne av familien.

– Da jeg først møtte familien, tenkte jeg at det var flott at en så fin familie fikk en ny mulighet i Norge. Den muligheten har fire familiemedlemmer mistet, sa hun, før hun takket for den brede støtten familien har fått.

Preget

I Haukelandshallen ble det holdt taler og bønner etter muslimsk skikk. Mange kom først frem for å legge blomster ved kistene, før Badreddine Maizi ledet an i begravelsesbønn.

Maizi uttrykte takknemlighet til alle som har støttet i den tunge tiden.

– Lokalsamfunnet har vist at alle bryr seg. Takk til skolene, de lokale myndighetene, til politiet, skolene og kirken, sa Maizi.

Kistene ble kjørt til Loddefjord, hvor selve begravelsen fant sted.

Elev på Sandsli smittet - 92 i karantene

Fylket melder om et smittetilfelle ved Sandsli videregående skole torsdag.

Denne bydelen har minst smitte i Bergen

Ytrebygda er bydelen med lavest smitte per 1000 innbyggere i årets to første uker.

Etterforsker spredning av manipulert video

Politiet etterforsker saken hvor en lærer er hengt ut i en manipulert video som ble spredt på sosiale medier. – Vi er sjokkerte over at voksne...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten