fanaposten.no

Paul Hjellestad snekrer slike benker i garasjen. Nå vil han donere to til turområdet på Nesttun. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

– Var det noen som trengte benk? Jeg har to.

Paul Hjellestad vil donere to hjemmesnekrede benker til damene som ønsker dem ved Store Nesttunvann.

Nyheter · Publisert 10:57, 15 mai 2018

I forrige uke var Lillian Wasmuth og Wenche Bjordal innom Fanaposten med et fromt ønske. De to damene går mye tur langs Store Nesttunvann, og ser at flere i deres aldersgruppe gjør det samme. En benk eller to omtrent ved "Bybanekaninen" ville gjøre turopplevelsen bedre for mange eldre.

– Kan dere ikke videreformidle vårt ønske om at det må komme en benk her, eller kanskje aller helst to? spurte Lillian Wasmuth.

Da Paul Hjellestad fra Hjellestad leste dette, satte han fra seg kaffekoppen og gikk ut i garasjen. Der fant han frem to av benkene han har snekret. Så ringte han avisen.

– Jeg leste at det var noen som ønsket seg benk. Jeg har to her. Det er bare å komme ut og hente, sier han.

Snekret selv

Fanapostens journalist er raskt på pletten. På Hjellestad møter vi et pensjonistpar som får dagene til å fly med hver sin hobby: Hagearbeid og snekring.

I garasjen sin snekrer Paul benker som han gir vekk til de som måtte trenge det. Han snekrer også blomsterkasser som pryder hagen flere steder. Flere av benkene står i også hagen, mens noen står ved nabohuset der datterens familie bor.

Det var konen Sigrun som satte ham på sporet av det som har blitt en altoppslukende hobby. Som nevnt elsker hun å jobbe i hagen, men med årene gjorde det stadig mer godt å kunne sette seg ned og ta en pause. Derfor bestilte hun en hjemmesnekret benk av sin nevenyttige mann.

Siden har de to hatt nok å fylle dagene med. Når det ikke er vær til å være ute, er Paul travelt opptatt med å lage benkene som han har designet selv.

– Det har vel blitt 30 stykker av dem, og stort sett alle har jeg gitt vekk til folk som trenger dem. Jeg synes det er kjekt at det jeg lager kan glede andre, derfor tar jeg ikke betalt, sier han.

Snakket til ham

Da han leste Fanaposten på fredag var det som om de to damene snakke direkte til ham.

– Jeg gir dem gjerne to benker. Det er bare kjekt at folk som går på tur kan sette seg ned. Det er jo derfor jeg lager dem. Vi koser oss masse med å sitte på benkene selv mens vi nyter utsikten og samler krefter, sier han.

Gledeshyl

Lillian Wasmuth setter i et lite gledeshyl når vi ringer for å oppdatere henne på sakens utvikling.

– Gubba noa kor kjekt! Det var jo akkurat det jeg håpet på. Jeg er helt lamslått her jeg sitter, sier hun.

Lillian Wasmuth og Wenche Bjordal kommer med et ønske til den som måtte føle på ansvaret.

Wasmuth forteller at hun nettopp har vært en ny tur langs Store Nesttunvann, og der traff hun en eldre dame som gikk med staver. Også hun kommenterte at en benk hadde vært god å sitte på.

Nå gjenstår det å få fraktet benkene til Nesttun og få plassert dem langs turstien. Fanaposten forsøkte i går å få tak i Bymiljøetaten for å sjekke om det må en tillatelse til for å sette ut benker i friområdet. Det lyktes oss ikke å få tak i rette vedkommende i går, men vi følger saken tett!

Gneist misset i opprykkskampen

Det raknet i sluttminuttene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten