fanaposten.no

Vannet stiger - kan få oversvømmet huset

Mye vann gir kø på Kaland. Sædalsvegen står under vann, og i Grimevatnet har vannstanden steget med over 5 cm i timen siden kl. 12.00 i formiddag.

Nyheter · Publisert 16:56, 9 okt 2018

Det vedvarende regnværet fører til oversvømmelser. Klokken 13.30 i ettermiddag oppsto det lange køer på E39 på grunn av oversvømmelser på Kaland.

Grunnen er at det ene kjørefeltet er oversvømt. Det foregår manuell dirigering på stedet.

– Trafikken glir ganske greit forbi stedet nå, ifølge de opplysningene jeg har, sier trafikkoperatør Marianne Hove i Statens vegvesen til BT, men legger til at det kan bli mer kø når klokken nærmer seg 15-16.

I Sædalen står også Sædalsvegen under vann.

Fare for hus

I Grimevatnet stiger vannstanden jevnt og fort. Huseier Jim Helldal, som for tiden befinner seg i Thailand, frykter at huset nok en gang vil bli satt under vann i løpet av kvelden. Han har montert en egen målestasjon ved vannet og kan følge med på utviklingen.

– Klokken 12.00 i dag var vannivået 72,83. Klokken 16.40 var den steget til 73,03. Vannstanden i Grimevatnet har da steget med 20 centimeter på i underkant av fem timer. Fortsetter dette utover kvelden, ser det ikke lyst ut, sier Jim Helldal.

Ifølge værvarslingen skal regnet avta utover kvelden, men Helldal frykter at de store nedbørsmengdene som er kommet i nedslagsfeltet til Grimevatnet vil forårsake oversvømmelse av huset hans.

– Det er kommet så mye regn den siste tiden, at bakken er gjennomvåt. Det er liten sjans for at regnet blir tatt opp i jordsmonnet. Det betyr at alt nedbøren vil sige ned i Grimevatnet, og føre til økt vannstand utover kvelden og natten, sier Helldal.

Han legger til at dersom vannstanden i vannet når 73,50 og regnet fortsetter, er det fare for flom også i Nesttun-området.

– Slik det ser ut nå, er det 40-45 cm igjen før huset mitt blir oversvømmet nok en gang. Jeg er jo spent på hva Bergen kommune skal si denne gangen. De har jo ikke gjort noe for å tappe ned eller forebygge en slik oversvømmelse, sier Helldal oppgitt.

Ta forholdsregler

Dårlig vær med mye regn og vind kan gi økt risiko for skader på eiendom. Les om hvilket ansvar du selv har, og hva kommunen kan hjelpe med, på Bergen kommunes nettside.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten