fanaposten.no

Vannet flommet inn i bilverksted

Midtunelven gikk over sine bredder.

Nyheter · Publisert 14:31, 7 des 2017

Brannvesenet rykket ut med fire mann i et forsøk på å begrense skadene ved verkstedsbygget som ligger i Helldalshaugen like ved Midtunelven.

Torsdag morgen flommet Midtunelven over og satte bilveien i Helldalshaugen under vann. Vannet trengte inn i bilverkstedet A B Bil AS. Utenfor stod det biler og en container som også ble satt under vann.

- Brannvesenet var veldig raskt på plass og hjalp til med å få lenset ut vannet, sier daglig leder Arne Monsen til Fanaposten.

Kondemnert

Han vet foreløpig ikke hvor store skader det er.

- Det er en del utstyr som har fått vannskader og som sikkert blir kondemnert. Nå tar vi kontakt med forsikringsselskapet og så får vi gjøre opp status deretter. Jeg må gi all mulig ros til brannvesenet som var raskt på pletten og til stor hjelp. Det tok knappe åtte minutter før de var her, sier han.

Det er ikke første gang det flommer i dette området.

- Sist det var slik var vel i 2005. Nå har været vært ekstremt, men årsaken til at det blir slik er vanskelig å si, sier Monsen.

Stengte tappeluker

Vannføringen i elven kan reguleres ved hjelp av tappeluker hos naboverkstedet Gò`Bil. Torsdag morgen ble verkstedseier Geir Evanger kontaktet av brannvesenet og bedt om å stenge lukene. Det gjorde han, og deretter gikk vannstanden ned.

- Når jeg stenger slusene reduserer vi vannføringen med cirka 30 prosent i løpet av bare noen minutter, så vannstanden gikk raskt ned. Men problemet er at ved å stenge slusene så får du høyere vannstand i Grimenvatnet. Så det som er en god løsning ett sted, er en dårlig løsning et annet sted, sier Evanger.

Og ganske riktig: Ved Grimenvatnet skapte høy vannføring problemer. I ett av husene var det vann inn i stuen.

- Det er en vanskelig situasjon. Vi ringte til VA-etaten, og fikk en tillatelse til å stenge slusene. De loggførte at jeg hadde fått lov til å stenge, og at de tar beslutningen om å åpne igjen.

Front mot front på Kokstad

Veien stengt etter ulykken.

Yogastudio legger ned

Dittyogastudio i Kokstadvegen legger ned driften etter omtrent halvannen års drift.

Slik vil de gi ungdom et nytt tilbud om kveldene

Fana IL vil åpne Fana Arena om kveldene og nettene for å gi ungdom et tilholdssted.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten