fanaposten.no

I forbindelse med gjenåpningen og økt reiseaktivitet, utvider Bergen kommune tilbudet for koronatesting på flyplassen Foto: Ståle Melhus

Utvider testtilbudet på grensen

I forbindelse med gjenåpningen og økt reiseaktivitet, utvider Bergen kommune tilbudet for koronatesting på flyplassen og ved havnen.

Nyheter · Publisert 10:30, 7 jul 2021

En ny, større og mer effektiv teststasjon er åpnet ved ankomst fra utlandet på Terminal 2 på flyplassen.

Frem til nå har teststasjonen på Flesland hatt kapasitet til å teste opp mot 60 personer i timen. Det nye tilbudet gir en testkapasitet på 100 personer i timen. Det skriver Bergen kommune i en pressemelding.

Mer effektivt

Passasjerer som har unntak fra det obligatoriske kravet om å teste seg på grensen, blir nå rutet utenom teststasjonen på vei ut av flyplassen. Antall registreringsluker økt fra fem til åtte, mens antall testluker er økt fra seks til tolv. Dette fører til en mer effektiv drift.

Det vil likevel bli ventetid ved teststasjonen når det ankommer mange personer samtidig. Bergen kommune oppfordrer alle som er på reise om være tålmodige.

Etter at du har tatt hurtigtesten, må du vente i 15 til 30 minutter på resultatet. Den nye stasjonen har et større venteareal og det er mulighet for å kjøpe drikke.

Blir døgnåpent

Det er nylig ansatt 29 ekstra personer i engasjementstillinger på teststasjonen på Flesland. I sommer utvides åpningstiden til døgnåpent så lenge det ankommer fly fra utlandet.

Bergen kommune styrker også testtilbudet på Bergen havn i tilknytning til Fjordline sine seilinger. Stasjonen er bygget om for å møte behovet i forbindelse med økt passasjertrafikk til Bergen i sommer. Bergen kommune er ansvarlig for testing på grensen, men teststasjonen driftes fra 1. juli av den private helseaktøren Aleris.

Koronatest i sommer

Her kan du lese om når du bør teste deg for koronavirus og se informasjon om åpningstider for teststasjonene på Flesland, Bergen Havn, Festplassen og Spelhaugen.

Vogntog fikk stans på Valle: - Står dumt til

Et vogntog har fått trøbbel på Valleheiene på Nesttun-siden.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten