fanaposten.no

Ultrakongen lanserer digitalt løpelag

Har du som mål å starte med eller satse enda sterkere på løping? Da kan du nå målene dine sammen med ultrakonge Bjørn Tore Kronen Taranger.

Nyheter · Publisert 09:41, 7 jan 2017

– Målet mitt er å spre løpegleden til hele det norske folk. Jeg er opptatt av å nå ut til folk over hele landet, ikke bare her lokalt, sier Bjørn Tore Kronen Taranger.

Veide over 100 kilo

Løpekometen fra Fanahammeren har selv gått fra å være en utrent rockemusiker på 107 kilo til en profesjonell, gjennomtrent ultraløper på få år.

Nå ønsker han å hjelpe andre med å nå målene sine – uansett hvilken distanse og ambisjonsnivå.

– Når jeg nå tilbyr nettbaserte treningsleksjoner, så er jeg den første i Norge, og kanskje også i verden, som gjør det innen løping. Jeg har iallefall selv ikke sett noe liknende noen andre steder, sier Kronen Taranger, som lanserer «Taranger Running Team» førstkommende onsdag med første leksjon av løpekurset og første treningsprogram.

Kjenner til tidsklemmen

I løpet av løpekarrieren sin har 37-åringen blant annet oppnådd seks NM-gull på 100 kilometer og 24-timersløp, norsk rekord med 257,6 km på 24-timersløp, VM-sølv i mastersklasse på 100 kilometer i Qatar i 2014 og blitt kåret til årets norske ultraløper. Han løp inn til en solid 10. plass av 300 deltakere i EM 24-timers i Frankrike nå i oktober, noe som er hans beste internasjonale plassering totalt. I tillegg satte han løyperekord i Bergen ultra 63,3 kilometer med tiden 4:17:10 og løp inn til en fjerdeplass som lag i VM i 100 kilometer i novemer.

Nå lever og trener han som en toppidrettsutøver 24 timer i døgnet, men i starten av karrieren skjedde satsningen parallelt med full jobb, familie og musikerkarriere.

– Jeg har vært gjennom de samme utfordringene som alle nybegynnere har, og jeg vet hvor utfordrende det er å kombinere jobb, familieliv og trening. De aller fleste har mulighet til å få til tre økter i uken, og alle økter trenger ikke være lange. Jeg pleier å si at alt over 30 minutter med aktivitet er trening, sier Bjørn Tore Kronen Taranger.

Overveldende respons

I fjor vår luftet ultrakongen ideen om et nettbasert løpekurs, da han tilbød et gratis treningsprogram med syv korte og informative videoer der han fortalte hvordan man kan trene for å lykkes med å nå målene sine.

Responsen var overveldende; nærmere 700 løpeentusiaster meldte seg på og mottok leksjonene på e-post for å få bli bedre løpere.

– Det tyder jo på at slike program er noe folk ønsker seg. Jeg er spent på hvor mange som melder seg på nå når det koster noe å motta instruksjoner, sier Kronen Taranger, som allerede har folk helt fra Lofotoen med på løpelaget.

Totalpakke

Som medlem av «Taranger Running Team» får man altså tilgang til et nettbasert løpekurs, og det består av blant annet treningsplanlegging, forskjellig og variert løpetrening, skadeforebygging og mental trening. I tillegg kan man drive erfaringsutveksling med andre medlemmer via en lukket Facebook-gruppe som man får ta del i, og man vil motta et digitalt medlemsblad hver måned.

Totalpakken er sydd sammen av Bjørn Tore Kronen Taranger, og han vil også være tilgjengelig for medlemmer som ønsker å stille spørsmål. Med seg som samarbeidspartner har han kompisen Ronny Borgen Hansen.

– Vi kommer mest sannsynlig til å ha noen events også der de som har sjans kan komme og være med. Men dette er ikke en typisk løpegruppe som møtes en gang i uken. Her må folk trene på egenhånd for å oppnå resultater, sier Kronen Taranger.

Trening for alle

Han understreker at løpeopplegget er noe alle kan være med på.

– Jeg har lyst å få alle i bevegelse, det er viktig for meg å få folk opp fra sofaen. Kan jeg klare det, så kan alle klare det, sier han.

Kronen Taranger sier videre at opplegget hans ikke er tiltenkt de beste løperne i Norge. Snarere motsatt.

– Det er viktig å få med seg alle, og programmet passer både for de som har tid til å trene to ganger i uken og de som har mulighet til seks. Meningen er at den enkelte får et skreddersydd treningsprogram.

Selv har Bjørn Tore Kronen Taranger flere mål for sesongen, med 100-kilometeren her i Fana 1. april som neste store løp på kalenderen. Der har han løyperekorden, og det er en tittel han har lyst å forsvare. Dette løpet er imidlertid bare et delmål for fanabuen før hovedmålet venter 1. - 2. juli når VM i 24-timersløp i Belfast går av stabelen.

Jeg er den første i Norge, og kanskje også i verden, som tilbyr et nettbasert løpekurs.

Buss mot bil i Grimesvingene

En buss og en personbil har kollidert i Grimesvingene. En person lettere skadet.

Disse bedriftene vil hun ha vekk fra Rådalen

Flere Rådalen-bedrifter ligger på en tomt eid av Stend VGS. Området er egentlig tiltenkt landbruk.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten