fanaposten.no

Emilie Askvik Bøe er elev ved Nordahl Grieg. – Jeg har hatt god dialog med lærerne de gangene jeg har vært nødt til å dra fra undervisningen slik at fraværet har blitt ført riktig, sier hun. Foto: Thea Emilie Bjurgren

Ulik praksis for å føre kjøreskole-fravær

Om du får fravær for å ta kjøreopplæring, avhenger av hvilken lærer du har.

Nyheter · Publisert 11:24, 16 mai 2017

— At fraværet blir ført ulikt ut i fra hvilken lærer du har blir feil, forteller elevrådsleder Markus Skaathun Ivarsen (18) ved Nordahl Grieg Videregående skole.

Fanaposten har tidligere skrevet om fraværsgrenser skaper problemer for elver som vil gjennomføre kjøreopplæring. Men Ivarsen forteller at fraværsføring varierer fra lærer til lærer, og at det ikke alltid er blitt ført fravær. Han mener dette skaper ulikheter blant elevene ved videregående skoler.

—Det gjør hverdagen lettere for noen og vanskeligere for andre, forteller han.

I følge fraværsreglene fra Utdanningsdirektoratet regnes alle former for kjøreopplæring som fravær. Men Ivarsen etterlyser klarere praksis for hvordan fraværet blir ført.

Mener reglene følges

Ved Nordahl Grieg holder de seg til reglene fra Udir, hevder rektoren.

—Vi regner obligatorisk kjøreopplæring som udokumentert fravær, forteller Rektor ved Nordahl Grieg Videregående skole Leif Sigurd Danielsen.

Videre utdyper han at skolen fører fraværet etter utdanningsdirektoratet sitt regelverk.

Emilie Askvik Bøe er også elev ved Nordahl Grieg videregående. Fraværet hennes er ført som udokumentert og faller ikke innenfor 10 prosent-regelen, slik som det i følge utdanningsdirektoratet skal føres.

Fikk du med deg dette innlegget? Når ble det skolens jobb å lære elevene å kjøre?

— Jeg har hatt god dialog med lærerne de gangene jeg har vært nødt til å dra fra undervisningen slik at fraværet har blitt ført riktig.

Hun forteller at kjøreskolen har klart å tilrettelegge kjøreopplæringen slik at hun har hatt muligheten til å unngå kjøretimer i skoletiden.

— Eneste som har påvirket fraværet mitt er den obligatoriske kjøreopplæringen som tar lenger tid og må tas på dagtid, forteller Bøe.

Gjelder flere skoler

Rektor ved både Åsane videregående og Amalie Skram videregående forteller at også de fører fravær etter utdanningsdirektoratet sin fraværsgrense. Likevel forteller en elev i 3.klasse ved Åsane videregående at hun har fått fraværet sitt for obligatorisk kjøreopplæring ført som godkjent innenfor 10 prosent-regelen.

— Læreren vår sier at den obligatoriske kjøreopplæringen er godkjent fravær, forteller Therese Strand (19)

Strand forklarer videre at det er flere lærere ved Åsane Videregående som fører kjøreopplæring som gyldig fravær.

Rektorene som er intervjuet i saken er informert om at elevene på skolene får ført fravær for obligatorisk kjøreopplæring ulikt. Foreløpighar deikkekommentertsakenvidere.

Slåtthaug ligger sist på ny statistikk om frafall: - Veldig overrasket

Slåtthaug vgs ligger nederst på en statistikk som viser hvor mye skolen bidrar til at elever gjennomfører og består videregående. – Nå må vi finne ut...

Håvard ni hundredeler fra pallen

Oppløftende 1000-meter fra Fana-løperen. Sverre Lunde Pedersen vant B-gruppen på 5000 meter.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten