fanaposten.no

Tyver stjal og ramponerte båten til soknepresten

Nybakt pensjonist Gunnar Nesse oppdaget mandag at hans 40 år gamle snekke var stjålet. Da den ble funnet igjen var den dessverre i en elendig forfatning.

Nyheter · Publisert 16:21, 5 jun 2019

Båttyveriet så ut til å få en lykkelig slutt. Tirsdag formiddag observerte fergemannskaper på Osterøy båten som tilhørte nylig pensjonert sokneprest i Fana, Gunnar Nesse.

Dagen i forveien hadde pensjonisten dratt til båthavnen ved Mariholmen på Lønningen, der båten skulle ha ligget. Der var det ingen båt.

Så frem til båtliv

Den mangeårige soknepresten hadde gledet seg til å ta fatt på pensjonistlivet med mye båtliv. Båttyveriet kunne ikke vært mer ubeleielig.

– Snekken har jeg hatt i 40 år, og jeg bygget den opp selv. Det har blitt noen timer om bord kan du si, så her er det mye nostalgi involvert. Jeg hadde store planer om å tilbringe mye tid i båten, å fiske og kose meg. Så dette var skikkelig dårlig timing, sa den nybakte pensjonisten til Fanaposten på tirsdag.

Han ante uråd da politiet ringte og fortalte at det var funnet gjenstander som tilhørte ham, ting som han visste hadde lagt i båten. Mistanken ble bekreftet da han kom til båthavnen. Der var det stjålet flere ting fra båtforeningen, men bare Gunnars båt manglet.

Stort engasjement

Utover kvelden ble det lagt ut et bilde av den savnede båten på Facebook. Det resulterte i hundrevis av delinger og stort engasjement for å finne den igjen.

Tirsdag kom meldingen om at fergemannskaper hadde funnet båten ved Valestrandfossen på Osterøy. Saken var blitt delt på Facbook-siden Fanafolket, og tilfeldighetene ville ha det til at en av fergemannskapene var medlem der.

Fergen gjorde derfor en liten sving for å komme nært nok båten til å ta bilde, og snart nådde meldingen frem til en forventningsfull eier.

Men da Gunnar kom ut for å se til båten sin, var det et trist syn som møtte ham.

- Båten har fått mye slag, så det er store skader på skroget. Skal du reparere det må du skjære vekk mye og bygge opp på nytt. Det er både tidkrevende og kostbart, og ikke noe jeg tror forsikringsselskapet vil bruke penger på, sier han.

Innvendig ble han møtt av et like trist syn.

- Det lå masse tyvegods i båten, så det er tydelig at de har brukt båten til å samle opp ting de har stjålet rundt omkring. Lukten var forferdelig fordi det fløt med diesel innvendig, sier han.

Det kan se ut til at tyvene har forsøkt å fylle diesel på feil sted. De har fått opp en propp som egentlig var limt igjen og deretter tømt dieselet rett inn i båten.

- I tillegg til skadene lukter alt inne i båten av diesel. Så nei, det ser nok ikke ut som jeg får den på vannet igjen, sier han.

Stort engasjement

Han takker for alle som har engasjert seg i å finne båten hans. Bildet av båten har blitt delt mange tusen ganger. Det resulterte i at den ble funnet, men dessverre er nok skadene for store.

- Det er den positive siden av denne saken. Engasjementet for båten har vært enormt og jeg må bare takke alle som har delt bilder og bidratt til at den ble funnet, sier Nesse.

«Vi er klare til å snakke med YIT så snart de er i gang med arbeidet igjen»

Det er full skjæring på Hjellestadvegen. YIT har lagt ned arbeidet. Vegvesenet vil ikke forhandle.

Han vil lede det nye bydelsstyret i Fana

Politikerne prøver å bli enige om hvem som skal styre byen. Klarer de å bli enige om hvem som skal styre bydelene?

Veltet på moped uten hjelm

17-åringen kom fra det med lettere skader.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten