fanaposten.no

Anna Elisa Tryti går av og etterfølges av Rune Bakervik. Foto: Andrew M.S. Buller, Bergen kommune

Trytis etterfølger er klar

Byråd for byutvikling, Anna Elisa Tryti, har varslet at hun går av som byråd. Hennes etterfølger ble presentert på en pressekonferanse mandag.

Nyheter · Publisert 10:53, 24 jun 2019

– Byråd Anna Elisa Tryti har meddelt at hun ønsker å fratre som byråd. I den forbindelse vil byrådsleder Roger Valhammer utnevne ny byråd for byutvikling, skrev kommunen i en pressemelding mandag morgen.

Det er nå klart at Rune Bakervik overtar som byråd for byutvikling.

– Jeg lover at jeg skal jobbe knallhardt for å vise meg tilliten verdig. Dette blir gøy, sa den påtroppende byråden til BT mandag formiddag.

Anna Elisa Tryti stod nylig frem og fortalte at hun lever med voldsalarm etter gjentatte trusler mot seg. Ifølge byrådslederen var det hun selv som ønsket å gå av, og meddelte til byrådslederen at hun ville gi seg i forrige uke.

– Jeg vil takke Anna Elisa for den enorme innsatsen hun har gjort for byutviklingen i Bergen. Hun har gjort visjonene til byrådet om til virkelighet, og har stått på døgnet rundt for å skape en mer rettferdig og miljøvennlig by, roser byrådsleder Valhammer ifølge Bergen kommunes hjemmeside.

Bakervik ble konstituert som ny byråd på mandag.

– Rune Bakervik er en erfaren, kunnskapsrik og solid politiker. Han har vært gruppeleder for Arbeiderpartiet siden 2015, og kjenner Bergenspolitikken som få andre. Jeg ønsker han velkommen til byrådet, sier Valhammer.

Snart skal 1800 flere biler ut i dette krysset. Rapport foreslår hvordan det komplette kaos kan unngås

Det travle krysset på Nesttun blir enda travlere når de store utbyggingene er ferdige. Trafikkekspert anbefaler å nekte bilister å svinge til venstre...

Oppfordrer folk til å bruke nye turområder

Kommunen vil spre folk på flere turområder, og har åpnet for turparkering ved flere skoler i bydelen.

Vil uansett holde skoler og barnehager stengt tirsdag etter påske

Dersom regjeringen beslutter å gjenåpne skoler og barnehager over påske, vil første skole- og barnehagedag i Bergen være onsdag 15. april.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten