fanaposten.no

Onsdag kveld klokken 21 iverksatte Vest politidistrikt væpnet politiaksjon etter at en bevæpnet mann angivelig skulle være på vei mot Fana folkehøgskule. Foto: Arkiv

Trussel mot folkehøgskolen utløste væpnet politiaksjon

Informasjon om at en bevæpnet mann var på vei mot Fana Folkehøgskole, utløste væpnet politiaksjon onsdag kveld.

Nyheter · Publisert 08:44, 11 apr 2019

Alarmen gikk ved 21-tiden onsdag kveld etter at politiet hadde fått informasjon om at en mann var på vei mot Fana Folkehøgskule på Milde med våpen.

Bevæpnet politi ble sendt til stedet, og rektor informerte elevene som var samlet til allsang og spørrelek. Elevene fikk beskjed om at det var en trussel mot skolen, og at de skulle forholde seg rolig.

Væpnet politi holdt vakt rundt skolen, samtidig som andre i politiet jobbet med å spore opp mannen som sto bak trusselen.

– Mannen har vært tilknyttet skole, men vi ønsker ikke å komme inn på relasjonen. Vi har kontroll på situasjonen og ingen kom til skade, informerte operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt.

Mannen som skal ha blitt koblet til trusselen ble pågrepet av bevæpnet politi i sin bolig på Østlandet. Det skal ikke ha blitt funnet noe våpen hos mannen. Saken vil bli etterforsket videre av politiet.

Trusselsituasjonen og politiaksjonen skapte naturlig nok uro og engstelse blant en del av elevene, melder BA og BT.

– Politiet har vært i kontakt med skolens ledelse og tilbudt informasjon og oppfølging av elever. Dette vil bli fulgt opp av ledelsen ved skolen i ettertid, sier Morten Rebnord i Vest politidistrik i en pressemelding.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten