fanaposten.no

Lys og varme tanker i Skranevegen.

Trenger du noen å snakke med? Her er kommunens hjelpetilbud

Mange i søndre bydel er berørt av brannen i Skranevegen. Slik er kommunens hjelpetilbud for de som opplever akutte kriser.

Nyheter · Publisert 07:00, 7 jan 2020

Tirsdag morgen kom meldingen om at brannen på Sandsli har krevd ytterligere to liv. En 14 år gammel jente og hennes 41 år gamle mor døde natt til tirsdag av skadene de fikk i brannen i Skranevegen 4. januar. Lørdag kveld døde en 9 år gammel jente etter den samme brannen, som nå har krevd tre menneskeliv.

Trenger du noen å snakke med, har kommunen et hjelpetilbud for folk som opplever akutte kriser. Her følger en liten oversikt:

Fastlege

Du kan kontakte fastlegen din for å få hjelp dersom du opplever noe som er vanskelig. Fastlegen gir nødvendig medisinsk hjelp og vurderer også om det er behov for mer spesialisert hjelp.

Livskrisehjelpen

Ved Bergen legevakt er det et eget tilbud for mennesker som opplever livskriser. Dette kan være alvorlige livshendelser som ulykker, tap av nære personer i brå død eller selvmord, vanskelige samliv eller samlivsbrudd. Livskrisehjelpen ved legevakten kan gi akutthjelp i enkeltsaker og vurderer også om det bør formidles kontakt med andre tjenester.Les mer om tilbudet ved Livskrisehjelpen

Kriseteam i bydelene

Når noen er alvorlig rammet og har et stort hjelpebehov, kan Livskrisehjelpen eller kommunens kriseledelse aktivere kriseteamene i bydelene. Kriseteamene gir mer omfattende psykososial hjelp både på kort og lang sikt. Kriseteamene består av psykiatrisk sykepleier, psykolog, helsesøster, prest og representanter fra de psykiske helsetjenestene og sosialtjenesten.

Ordinære psykiske helsetjenester

Hvis du har opplevd noe traumatisk, eller hvis du har det vondt og er deprimert, kan du også få hjelp gjennom kommunens psykiske helsetjenester. Kontakt avdeling for psykisk helse i din bydel for å formidle ditt hjelpebehov.

Delte ut gratis frokost på Lagunen: – En hyggelig gest

De første femti fikk med seg en økologisk frokost. – Det ble veldig travelt, sier Kaia Hannestad Nygaard.

Kitty tok Fanas første medalje

Kitty Friele Faye tok den eneste lokale medaljen på NMs første dag. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten