fanaposten.no

Politi og vektere måtte rykke ut til en sint mann, som prøvde å komme seg vekk med stjålet frukt på Amfi Nesttun. Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

Tre vektere og tre politifolk måtte til for å roe ned illsint butikktyv (71)

Mannen prøvde å stikke av med frukt til rundt tusen kroner.

Nyheter · Publisert 09:13, 22 feb 2021

– Dette var rett og slett en butikktyv som ble oppdaget av vekter, og er mistenkt for å ha stjålet matvarer, sier Ronny André Øvrebotten, politistasjonssjef i Bergen sør.

Det var rundt lunsjtid på torsdag i forrige uke, at vekterne på Amfi Nesttun måtte trå til for å roe ned en eskalerende situasjon. Det var en sivilkledd vekter hos Extra som først stoppet mannen, og deretter fikk forsterkninger fra sine kollegaer.

– De prøver å snakke med mannen, men greier ikke å oppnå noe dialog. Han er sint, fysisk aggresiv og det måtte tre vektere til for å håndtere mannen. Vedkommende prøver også å stikke av fra stedet, sier Øvrebotten til Fanaposten.

LES OGSÅ: Tennisklubben satt på gaten

Ringer nødnummeret

Vekterne må ringe politiet for assistanse.

– Da vekterne ringte 112, forteller de om en person som er vanskelig, skriker, er fysisk utagerende og fremstår som beruset. Men det er også det de får formidlet, før samtalen blir brutt. De måtte legge på, for å håndtere det som skjedde i butikken, sier operasjonsleder Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt til Fanaposten.

– En god grunn til å ringe politiet, sier hun.

Politiet sendte så to enheter til kjøpesenteret, og vekterne har nå fått bistand fra én innsatsleder og to politibetjenter.

– Dette er en eldre herremann på 71 år, men situasjonen roet seg da politiet kom til stedet. Mannen vil bli anmeldt for butikktyveri, sier Øvrebotten.

Mannen er tilhørende i Bergen sør, og politiet ser blant annet på om rus eller sykdom medvirket til hendelsen.

Etter det Fanaposten kjenner til, skal vedkommende har prøvd å få med seg frukt, til en verdi av rundt tusen-kroner, ut av butikken.

Fikk du med deg? Får åpne igjen etter to uker: – Ingen tvil om at det har vært tøft

– De greide ikke oppnå noe dialog med mannen, sier Ronny André Øvrebotten, politistasjonssjef i Bergen sør, som da måtte sende forsterkninger til kjøpesenteret. Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

112-samtalen blir brutt

Må nattestenge motorveien for å skifte ut støyskjerm

Den er godt synlig og en smule forhatt, men den har skjermet mot støy i nesten 40 år. Nå skiftes støyskjermen endelig ut.

Blir dagens utbygging fremtidens kulturminner? Byantikvaren tviler, men utelukker det ikke

Byantikvar Johanne Gillow vil ha deg med på digitalt folkemøte om kulturminner for folk i Fana og Ytrebygda. Det starter tirsdag 19.30.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten