fanaposten.no

Inger Lise Høyland og Tore Salvesen på Pressebrief på politihuset i Bergen om saken der en død kvinne og mann ble funnet ved Unneland. Foto: NTB Scanpix

Tre nye personer pågrepet i drapssaken

Politiet har i dag pågrepet tre personer etter at det mandag ble funnet to døde personer ved Osavatnet.

Nyheter · Publisert 14:30, 14 jan 2020

Vest politidistrikt har gått til pågripelse av tre personer i saken. Politiet meddelte i en pressemelding at det var pågrepet en person, men politiets innsatsleder under aksjonen i Arna sier til Bergens Tidende at de har pågrepet tre personer.

Pågripelsen skal ha skjedd i Arna, der bevæpnet politi gikk til aksjon ved 14-tiden.

I den samme pressemeldingen opplyser politiet at de gjør en rekke undersøkelser ved og inne i Møllendalsveien 19 i forbindelse med drapsetterforskningen. Politiet vet foreløpig ikke om dette er drapsstedet. Opplysninger fra den innledende etterforskningen gjør at dette også er et av stedene politiet gjør ulike undersøkelser.

Det ble gjort flere vitneavhør på stedet i går, men politiet er fortsatt interessert i eventuelt nye opplysninger fra området. Tips kan gis via tipstelefon: 47 69 60 60.

Undersøkelsene ved Osavatnet regner politiet med å være ferdig med i løpet av tirsdag ettermiddag. Avhengig av fremdriften i etterforskningen vil det trolig bli gjort undersøkelser flere steder i tiden fremover, melder politiet i pressemeldingen.

Bred etterforskning

Mandag morgen holdt politet en pressekonferanse i forbindelse med de to døde personene som ble funnet ved Osavatnet på Unneland.

– Vi etterforsker bredt og vil ikke utelukke flere pågripelser, sier påtaleansvarlig Inger Lise Høyland. Politiet pågrep to menn i Bergen sentrum mandag kveld, som ble siktet for drap, eller medvirkning til drap. De to siktede er kjent for politiet fra før. Vi ønsker å starte avhørene av dem i løpet av dagen, men de blir trolig ikke fremstilt for fengsling i dag, sier Høyland.

Politiet er sparsomme med opplysninger, men sier at de jobber med flere teorier rundt hendelsesforløpet.

– Vi undersøker steder som åsted- og funnsted. Og en av flere hypoteser vi undersøker er om drapene ble begått et annet sted enn funnstedet, sier Høyland.

Videre etterforskning

Obduksjon av de avdøde er planlagt i løpet av dagen, og politiet håper på en foreløpig obduksjonsrapport på slutten av dagen.

– Vi har avhørt flere vitner, turgåere, naboer og folk fra omgangskretsen, og foretar videre undersøkelser på funnstedet, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Politiet har også startet etterforskning av digitale spor.

– I dag vil det ankomme bistand i forbindelse med videre krimtekniske undersøkelser, sier Salvesen.

Snart skal 1800 flere biler ut i dette krysset. Rapport foreslår hvordan det komplette kaos kan unngås

Det travle krysset på Nesttun blir enda travlere når de store utbyggingene er ferdige. Trafikkekspert anbefaler å nekte bilister å svinge til venstre...

Oppfordrer folk til å bruke nye turområder

Kommunen vil spre folk på flere turområder, og har åpnet for turparkering ved flere skoler i bydelen.

Vil uansett holde skoler og barnehager stengt tirsdag etter påske

Dersom regjeringen beslutter å gjenåpne skoler og barnehager over påske, vil første skole- og barnehagedag i Bergen være onsdag 15. april.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten