fanaposten.no

Tor tok megakveite fra kajakk

Bli med fanabuen Tor Wigum på fisketur i Troms.

Nyheter · Publisert 11:30, 21 mai 2020

Tor Wigum bor i Tromsø og denne uken fikk han en opplevelse for livet. Fra sin lille kajakk kastet han uti og fikk seg en skikkelig rundtur, med den store fisken som motor.

Se video i vinduet over, og vær obs på sterk språkbruk!

– Han bet på i nitiden på kveldingen. Litt før halv ett hadde jeg den i land. Så stor fisk, i så liten båt, må du være forsiktig med. Du må ha kontroll hele veien, sier han på telefon fra Troms, der han er på ... fisketur!

Satt på 20-30 meter

Megakveiten bet på overraskende grunt vann.

– Den satt på 20-30 meter. På våren kommer kveiten opp på grunnene, men det var overraskende at en så stor en var der, så tidlig på året, sier Tor.

Da den omsider kom opp fra dypet, viste det seg å være en skikkelig sværing. Den manglet to centimeter på to meter og veier vel 100 kilo.

Da den var på land, startet enda en kjempejobb. Da måtte fisken fileteres. Det ble en overfylt Kiwi-pose og en fiskekasse, proppfull med kveitefilet. Dagene etterpå har han brukt på å dele ut kveitekjøtt til venner og kjente i Tromsø.

– Nå har jeg to små fileter igjen, sier han.

Selvfølgelig har han smakt på fangsten selv også.

– Jeg kom hjem på morgenkvisten og hadde et møte på jobben den formiddagen. Etter å ha sovet en time, steikte jeg kveite til frokost, så gikk jeg på møte. Det sies at de store ofte er litt grove i kjøttet, men denne var overraskende god, sier han.

Havnet i skipsleien

Litt drama ble det, før han hadde fangsten på land. Kjempefisken tok Tor med på en liten fjordsightseeing, og på et tidspunkt var han et sted man helst ikke skal være i liten kajakk.

– Så lenge kveiten var på dypet, gikk det greit. Da kunne jeg justere på bremsen på snellen og ha kontroll. Men jeg ble litt stresset en stund, da jeg lå midt i skipsleien. Akkurat da kom det en svær tråler ut fra Tromsø, men heldigvis skulle den en annen vei.

Egentlig skulle Tor ønske at han kunne ha satt fisken ut igjen, skriver han i en e-post til Fanaposten:

«Sånne store kveiter er viktige for reproduksjonen, og bør slippes tilbake igjen. Denne kveita hadde imidlertid slukt hele jiggen eg fisket med. Det var derfor umulig å løsne den på en skånsom måte. Kveita var nødt å bli mat denne gangen.»

Tor Wigum sitter ofte og fisker i kajakken. - Det er lavterskel. Jeg hiver kajakken på taket og kjører ut, så kommer jeg meg lett ut på fjorden, sier han.

Brannvesenet rykket ut til rare lyder fra pipe

Da brannvesenet åpnet feieluken til skorsteinen på Sandsli, skjønte de hva lydene var.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten