fanaposten.no

Tok fri for å protestere

Da politikerne tok minibuss gjennom Hordnesskogen, stilte små og store fanabuer langs løypen for å demonstrere.

Nyheter · Publisert 23:32, 4 apr 2016

«Grønt er skjønt» og «Ikke ta fra oss skogen. Da blir vi sur. Vi trenger natur» står det på plakatene til barna i Vindharpen barnehage, som står oppstilt ved turløypene mandag formiddag. 

- Vi skal si til dem at de ikke får lov til å ta skogen, sier Jenny, Alexandra, Vilde og Emma, som alle liker å være ute i skog og mark.

Komite for mijlø- og byutvikling besøkte i dag alle de tre områdene som er aktuelle som godsterminal. Og alle steder møtte folk opp for å protestere. Godsterminal vil ingen ha, verken på Haukås, Hordnesskogen eller Unneland.

I skogen fikk politikerne guidet busstur på skogsløypen, der de traff små og store demonstranter.

Selv om det er langt fra Vindharpen til Hordnesskogen fant de ansatte det naturlig å stille opp da en forelder tipset om politikerbefaringen.

- Vi er en barnehage som liker å være mye ute, og vi sympatiserer veldig med de som har Hordnesskogen som sitt turområde. Like i nærheten ligger teateret på Stend, som også er veldig viktig for oss, sier førskolelærer Elsebeth Bergesen. 

Mange fra Stend

I Fana er det mange som har møtt frem for å vise sin mostand mot terminalplanene. Også Stend videregående er sterkt representert med mange elever og lærere på plass.

- For oss er skogen viktig i undervisningen. De som får tilrettelagt undervisning på Stend bruker skogen hele tiden. Hver gang vi har en ledig stund er vi her ute og får kjenne på det å være i naturen. Å miste skogen vil være helt forferdelig, sier Stend-lærerne Kjerstin Sjursen og Tone Dolvik.

Nettopp dette er gjennomgangstonen blant alle de som har tatt en pause fra jobb og møtt frem.

Vemund Ytre-Arne, Venstre-mann og tidligere varaordfører i Fana kommune, misunner politikerne svært lite.

- De har en vanskelig jobb, og vanskelig skal det være. Jeg håper bare forarbeidet som er gjort er grundig nok. Det er en enorm mengde mennesker som bruker denne skogen, så å ta dette området til terminal blir helt feil. Det budskapet håper jeg når frem, sier Ytre-Arne.

Turgåere og hester 

En av Stend-elevene, Helene Ørstavik, har med en hel liste over argumenter som hun vil vise politikerne.

- Skogen er mye brukt, både av oss på Stend, barnehager, skoler og funksjonshemmede. Det vil ødelegge miljøet om de tar den. De har heller ikke lov til å ta denne skogen, for her er det viper, en utrydningstruet art som står på rødlisten, sier Ørstavik.

LES FLERE: NYHETER

Først i midten av mai vil byrådet komme med sin innstilling til bystyret. 15. juni skal bystyret få saken til behandling.

Geir Dale, leder for komiteen, beskriver turen som nyttig.

- En del av oss har vært på tur her før, men det var nyttig å kunne kjøre rundt og få se helheten. Vi har fått sett betydningen Hordnesskogen har som turområde, og har sånn sett fått god og nyttig informasjon, sier komitéleder Dale, før politikerne setter seg tilbake i bussen og fortsetter ferden mot Unneland.

Les mer i tirsdagens papiravis.

Partilagene med felles opprop om penger til ungdomstilbud

Lokallagene til fem politiske partier har forfattet et felles brev til byrådslederen og ordføreren etter fredagens oppslag i Fanaposten

Solveig arrangerer, organiserer og kaster lengst

Noen måneder på etterskudd kunne endelig Solveig Fredriksen gå i ringen og kaste diskos med tellende resultat.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten