fanaposten.no

TRAVELT: Bergen legevakt i Solheimsviken får mange henvendelser fra koronamistenksomme. FOTO: Marit Hommedal, NTB Scanpix

To nye smittetilfeller i Bergen – legevakten oppbemanner

Legevakten i Bergen vil ansette om lag ti personer i forbindelse med koronautbruddet.

Nyheter · Publisert 19:00, 30 jul 2020

– Økning i antall personer som vil teste seg for covid 19, møtes med økt bemanning på testlinjen ved Bergen legevakt, sier fungerende etatsdirektør i etat for helsetjenester, Merethe Brattetaule i en pressemelding.

Det skjer etter at to nye smittetilfeller er avdekket mellom De syv fjell.

Eksemplarisk

Onsdag hadde 598 personer fått påvist covid-19-smitte i Bergen. De to tilfellene torsdag betyr altså at vi runder 600.

– Den ene smittede har vært i utlandet, den andre har ikke vært det, sier legevaktsjef Annette Corydon til BA.

Hun forteller at personen som ikke er kommet fra utlandet har milde symptomer og at begge pasientene har opptrådt forbilledlig.

SE OGSÅ: Belgia kan bli rødt

– Den som har vært i utlandet har oppført seg veldig fornuftig og holdt seg hjemme før testen. Den med lette symptomer har også vært i kontakt med få, så det er veldig bra og slik vi ønsker at det skal være. Men vi går selvfølgelig i gang med smitteoppsporing for begge to og har kontroll, sier hun.

Totalt har 600 personer i Bergen fått påvist smitte av covid-19 siden pandemien brøt ut. Tallene er lave i byen, spesielt med tanke på hvor mange som tester seg. I Bergen er pågangen stor og over 200 mennesker testes daglig.

SE OGSÅ: Mangler system for smittesporing

 

PÅ VAKT: Medisinstudentene Krister Stokke (tv), Lionel Gerieka og Iselin Kulild var på plass da koronateltet ved Bergen legevakt ble opprettet i mars. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix

– Det er selvfølgelig slik at folk med relevante symptomer og grunner skal få teste seg. Det er slik det må være om vi skal kunne holde samfunnet åpent. Vi har en plan for hvordan vi skal øke kapasiteten fremover. Det viktigste er at vi får testet alt helsepersonell som har vært i utlandet før de kommer tilbake til jobb og andre som har symptomer før de går tilbake til skole, studier og jobb, sier Corydon.

Mange helsearbeidere

Helsepersonell utgjør en stor andel av personene som tester seg.

Allerede i midten av august starter skoler og universiteter opp igjen. Da frykter legevaktsjefen en oppblomstring.

SE OGSÅ: En av tre smittes i utlandet

– Vi har vært utrolig heldige som har hatt lite smitte i Bergen. Nå frykter vi at det blir en økning siden vi ser det i utlandet og andre steder. Vi er redde for at folk er litt leie av koronasituasjonen nå og ikke orker restriksjoner mer. De vil tilbake til en vanlig skole- og studiestart. Men det er ikke slik at vi kan slippe opp nå. Vi må fortsette å holde på restriksjoner, understreker hun.

I landet som helhet ligger pr. torsdag seks personer på sykehus med koronasykdom. Samtlige ligger på sykehus i helseregion sør-øst, melder Helsedirektoratet. Én av pasientene ligger i respirator.

Ingen døde på to uker

Det var ved midnatt natt til torsdag registrert 9.172 tilfeller av koronasmitte i Norge. Dette er en økning på 22 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 40 tilfeller.

I alt 255 koronasmittede i Norge er døde, men det er ikke meldt om nye dødsfall her i landet siden fredag 17. juli.

Alle som lurer på om de er rammet av viruset bør se koronasjekk.no. Der kan man, ved å svare på noen enkle spørsmål, få råd om hva du bør gjøre.

Vi må fortsette å holde på restriksjoner.

Tall fra NAV: – Bergen har fått 800 flere ledige på én måned

Arbeidsledigheten i Vestland fylke har økt med over 1.200 personer den siste måneden. Nå er 3,7 prosent arbeidsledige i fylket.

Fulle ungdommer stoppet biler ved Lagunen

På kort tid måtte politiet både sjekke opp i fyrverkeri inne i parkeringsanlegget og få vekk beruset ungdommer som sto i bilveien og stanset bilene...

Leder: Tungt å s(v)elge

En av årsakene til de store inngrepene er at vegvesenet har valgt den mest omfattende av to alternative løsninger

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten