fanaposten.no

To nye hovedstadsruter fra Flesland

Med to nye ruter kan du nå direkte til tre europeiske hovedsteder.

Nyheter · Publisert 12:20, 11 jan 2018

To av Europas store flyselskaper lanserte denne uken nye ruter fra Bergen til kontinentet. Air France skal starte daglige flygninger til Charles de Gaulle-flyplassen i Paris 26. mai, mens Wizz Air starter opp med rute til Wien fire dager i uken fra 25. november.

Flyplassen i Wien fungerer også som flyplass for Bratislava, så Wizzair leverer dermed to hovedsteder til prisen av én.

Verdensomspennende

Ikke overraskende er Avinor fornøyd med utviklingen.

– Vi ønsker Air France sin nye direkterute til Paris hjertelig velkommen til Bergen lufthavn Flesland. Vi er glade for at Air France satser på Bergen nå når vi har åpnet ny terminal med både større kapasitet og fasiliteter vi er stolte av, sier Øystein Skaar, fungerende lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland.

Air France vil bruke moderne Airbus A319-fly på ruten, som vil koble Flesland på selskapets verdensomspennende rutenett. Air France dekker de fleste verdenshjørner, og da spesielt de gamle franske koloniene.

Vekst

Wizz Air er godt etablert på Flesland fra tidligere, med mange flygninger til Øst-Europa. Nå åpner de ny satsing i Wien, og Bergen kommer med på rutekartet sammen med en rekke andre europeiske storbyer.

Fra før flyr Wizz Air mellom Bergen og Riga, Gdansk, Warszawa, Katowice, Kaunas, Szczecin og Budapest. Avgangene fra Flesland til Wien vil gå hver mandag, onsdag, fredag og søndag ettermiddag med retur om kvelden.

Selskapet har en flåte på 88 flymaskiner, men har hele 280 i bestilling, så det er ventet at rutenettet skal utvides mye i årene som kommer, noe som trolig også kommer flypassasjerene fra Bergen til gode.

Langeneset-utbyggere holdes på pinebenken

En ny støyrapport kan avgjøre skjebnen til planene for 275 nye boliger på Langeneset.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten