fanaposten.no

To menn pågrepet og siktet

To menn er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en mann (40) og en kvinne (29) ble funnet døde i terrenget ved Osavatnet på Unneland.

Nyheter · Publisert 22:32, 13 jan 2020

Politiet pågrep mandag kveld to menn i Bergen. De er siktet for drap eller medvirkning til drap på mannen og kvinnen som ble funnet døde ved Osavatnet.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i løpet av mandag kveld og natt til tirsdag. De to døde er formelt identifisert etter en foreløpig obduksjon på Gades Institutt, melder politiet i en pressemelding.

Funnet av turgåere

Turgåere fant mandag diverse gjenstander i elven ved Gullfjellsvegen like før klokken 12. Turgåerne kontaktet politiet, og første patrulje på stedet fant en død kvinne i tilknytning til gjenstandene.

– Vi valgte å anse dette som et mistenkelig dødsfall, og det ble tilkalt kriminalteknikere til stedet. Området ble avsperret, forteller politiinspektør Tore Salvesen ved Vest politidistrikt.

Da politiets kriminalteknikere kom til stedet, og begynte sine undersøkelser, fant de også en død mann i området. Funnet ble gjort ved 15.30-tiden.

– Flere gjenstander, som ble funnet i elven, var blodige, opplyser politiinspektør Tore Salvesen.

Mener å vite hvem det er

Ut fra bilder tatt på åstedet har politiet en foreløpig identifisering av de to avdøde, og det skal være snakk om en mann (40) og en kvinne (29).

– Vi mener å vite hvem de avdøde er. De er kjent for politiet, opplyser Salvesen, uten at de ønsker å komme nærmere inn på detaljer.

Vest politidistrikt har bedt om bistand fra Kripos til taktisk etterforskning.

Begge de avdøde skal obduseres ved Gades Institutt, formodentlig i løpet av mandag kveld.

– Dette vil forhåpentlig gi oss endelig svar på identiteten og dødsårsak.

Politiet har allerede fått flere tips som de mener er av interesse, men det er ikke gjort noen pågripelser.

– Vi har satt store ressurser på saken, og jobber med flere hypoteser, hvor en av hypotesene er at dette er drap, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland på pressekonferansen.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å komme med ytterligere opplysninger fra åstedet da dette kan påvirke vitneforklaringer på et senere tidspunkt.

Politiet ønsker ikke å utelukke om det er snakk om drap og selvdrap eller et dobbeltdrap. De vil heller ikke si noe om de avdøde er fraktet dit eller om dødsfallene har skjedd på stedet.

Jobbes bredt

Funnet ble gjort i det populære turområdet opp mot Gullfjellet i nærheten av Osavatnet.

Politiet kartlegger i første omgang personer som har vært på tur der i dag vitner på stedet er blitt avhørt. , og politiet kartlegger også folk som har gått tur i området i helgen. Personer i de avdødes omgangskrets blir også avhørt.

Politiet opprettet veisperring i Gullfjellsvegen, og kun beboere slapp gjennom sperringen etter at bilen var sjekket og personalia registrert.

Ønsker kontakt

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i området rundt Osavatnet på Unneland i løpet av helgen eller i dag mandag 13. januar.

Politiets tipstelefon er 47 69 60 60

Onsdag åpner Ruken restaurant på Råstølen: – Jeg er litt redd

Planen var å bli apotektekniker, men en kreftsykdom satte en stopper for den drømmen. Nå åpner hun pizzarestaurant på Råstølen sammen med familien.

Trafikkontroll: For mye pynt på dashbordet og ett tonn ekstra på lasteplanet

Tettpakket sykkelstativ, et tonn med overlast og for mye dill som hindrer sikten i førerhuset preget dagens kontroll for Statens vegvesen.

Sperrer vannet til deler av Nattlandslia

Planlagt arbeid på ledningsnettet gjør at kommunen stenger vannet til deler av Nattlandslia onsdag morgen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten