fanaposten.no

Fra mandag blir det ny avgiftsordning i parkeringshuset på Nesttun. – Fra klokken 16.00 på hverdager og hele dagen i helgene, er det gratis å parkere de to første timene, sier Rune Birkeland i Zurhaar og Rubb AS. Foto: Ståle Melhus

Tilbyr gratis parkering på Nesttun

– Fra mandag kan vi endelig tilby to timer gratis parkering på Nesttun, sier Rune Birkeland.

Nyheter · Publisert 08:13, 30 nov 2018

Da Rune Birkeland tidligere i år kunngjorde at Zurhaar & Rubb AS hadde kjøpt opp de resterende byggene i gågaten på Nesttun, sa han at det kom til å skje endringer med parkeringsavgiftene på Nesttun. Nå er tiden kommet, og allerede fredag vil det bli satt i gang testing av den nye parkeringsavgiftene.

To timer gratis

– Vi kommer til å tilby to timers gratis parkering fra klokken 16.00 på hverdagene, og hele dagen i helgene. Ordningen skal komme i ordinær drift fra og med mandag, men vi starter med prøvekjøring allerede fredag, sier administrerende direktør Rune Birkeland.

Mange har etterlyst noen timers gratis parkering på Nesttun, slik det er mange andre steder.

– Hvorfor blir det ikke to timers gratis parkering hele dagen, også på hverdager?

– Det skyldes rett og slett at parkeringshuset er for lite. Vi klarer ikke å betjene alle som skal besøke leger eller offentlige kontorer. Vi er nødt til å sikre at alle som skal til for eksempel en legetime finner parkering her, sier Rune Birkeland.

Mottrekk til bompengene

Omleggingen av parkeringsavgiften sees i sammenheng med at Bergen kommune fra årsskiftet setter opp nye bomstasjoner. Birkeland håper at de innbyggerne som sogner til Nesttun vil føle at et kutt i parkeringsavgiftene kan være et mottrekk til bompengene.

– Fordi vi nå eier alle byggene i gågaten, med unntak av Fana Sparebank sitt bygg, har vi muligheten til å regulere blant annet parkeringsforholdene på en annen måte enn tidligere. Det skal komme kundene våre til gode. Når vi har god plass i p-huset om ettermiddagene og i helgene, ønsker vi at kundene skal få glede av dette ved å kunne stå gratis i to timer. Når den utvidete bomringen kommer i drift på nyåret, vil det være bomfritt å kjøre til Nesttun fra Skjold i sør og fra Fantoft i nord. For å trekke kundene til Nesttun, er det helt naturlig å gjøre det gratis for alle å parkere de to første timene fra klokken 16 på hverdagene og i helgene, sier Birkeland.

Testing

Fra før av har parkeringshuset på Nesttun satset på parkeringssystemet SesamSesam, og dette har vært et positivt bidrag til å redusere køene inn og ut av parkeringshuset, skal vi tro Birkeland.

– Vi valgte å satse på et fremtidsrettet system uten bommer. Med SesamSesam kan bilistene registrere betalingskortet sitt og bilnummeret på Sesam-sesam.com, og så kan de bare kjøre ut og inn som de vil. Køene er borte, og med to timers gratis parkering, blir det like enkelt, sier Rune Birkeland.

Det eneste unntaket er de som parkerer på el-bil-parkeringen. Der betaler man automatisk for lading om man kjører inn i ladesonen, selv om det er to timers gratis parkering i resten av huset.

Mandag ettermiddag er altså den første ordinære dagen med det nye avgiftssystemet, men allerede i dag kan du oppleve at du kan stå gratis i to timer.

– Omprogrammeringen av datasystemet her har tatt litt tid, og nå skal vi teste dette ut i løpet av helgen og forhåpentlig være i normal drift fra mandag av. Vi håper uansett at kundene våre vil sette pris på dette, sier Rune Birkeland.

Karianne Wallestad, 48 år

Du vår gode kollega har bursdag på torsdag! Vi gleder oss over ditt kjekke vesen hver eneste dag på jobb, og gratulerer deg så mye på forskudd. Du er...

Henrik Askvik Sæthre, 14 år

Vi vil gratulere Henrik Askvik Sæthre med 14-årsdagen 20. juni. Glad i deg. Håper du får en fin dag. Bursdagshilsen fra Kine, Jenny, Magnus, tante...

Nathalie Nordvik Kytiri 11 år

Hjertelig til lykke med 11-årsdagen Nathalie. Kjempeglad i deg! Klem fra pappa, mamma, Sebastian og Veronica.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten