fanaposten.no

Tente 30.000 julelys for å hjelpe kreftsyke barn

– Aksjonen har fått fantastisk respons, og det er veldig moro at så mange kom for å tenne julelysene, sier Tord Glad Nordahl.

Nyheter · Publisert 20:56, 1 des 2017

Klokken 18.00 fikk Maribell Glad Nordahl tenne de 30.000 julelysene som pappa Tord med god hjelp fra en kompis har hengt opp de siste to ukene. Folk fylte hagen, gårdsplassen og gaten utenfor huset i Birkelandsbotn, og alle var kommet for å se på lys-stuntet til firebarnsfaren.

– Det hele begynte med at Maribell var veldig opptatt av barn som har fått kreft, og foreslo å gjøre noe for dem. Hun ville faktisk selge lekene sine på garasjesalg, og det synes jeg var en veldig flott tanke. Men jeg kunne jo ikke la henne selge lekene sine for å hjelpe andre barn, så derfor fant vi ut at vi skulle samle inn penger ved å lage en alle tiders julelystenning, forteller Tord Glad Nordahl.

Mye arbeid

Som sagt, så gjort. Familien Glad Nordahl kom hjem etter å ha bodd i Seatle i USA en stund, og inspirasjonen til å pynte huset til jul har han tatt med seg derfra. De siste to ukene har han jobbet sent og tidlig med å henge opp lys og gjøre klart alt.

– Det har gått ganske mye tid, når jeg tenker etter. Når ungene er lagt, har jeg gått ut og jobbet med å montere julelys til fingrene har vært stivfrosne. Slik har jeg holdt på i to uker. Jeg har fremdeles 2500 lys igjen i eskene som jeg ikke har fått hengt opp, men det blir nok bra, sier Glad Nordahl.

Se tenningen av lysene her. Saken fortsetter under videoen.

Godt formål

Etter at Fanaposten skrev historien om Fanas svar på Clark Griswold tirsdag, har han blitt kjent både fjern og nær.

– Jeg har fått så utrolig masse respons fra folk over hele landet. Jeg har blitt kontaktet av foreldre som har kreftsyke barn, pårørende og helt vanlige mennesker som synes det er så flott at vi har tatt initiativ til dette. Budskapet vårt er ganske enkelt at det er bedre å gi enn å få i julen. Når vi kan ha det så kjekt som dette, og samtidig hjelpe og glede de barna som må kjempe mot kreftsykdommen, så blir det ikke bedre. Kanskje klarer vi å sette et litt annet fokus på julen med dette også, sier Tord Glad Nordahl.

Målet er å få inn cirka 5000 kroner, hovedsakelig på salg av gløgg. Da folk fylte opp gården og hagen i Birkelandsbotn ble det ikke solgt en kopp med gløgg. Det ble gitt bort!

– Vi hadde fått inn 2000 kroner før folk kom hit i dag, og det er fantastisk i seg selv. Kanskje får vi inn litt mer, og om vi ikke når målet om 5000 kroner, så har jeg sagt til Maribell at vi sponser inn det siste selv, slik at hun kan kjøpe leker til barna på sykehuset, sa Tord og ser på datteren som akkurat har slått på lysene.

To timer senere var innsamlingssummen kommet opp i over 6.000 kroner.

Gjør det igjen

Lysene skapte en skikkelig flott førjulsstemning, og med fyr på bålpannen, julemusikk i høyttalerne og gløgg i koppene, så tenkte ikke Tord så mye på at strømforbruket vil ligge på 6 kroner timen med lysshowet.

– Jeg har fått godkjenning fra både BKK og Fjordkraft til å gjøre dette. De syns det er kjekt med et slikt godt tiltak. Kanskje sponser de ekstrakostnadene også, når de bare får tenkt seg om, smiler han.

En ting er han i alle fall sikker på allerede nå.

– Dette gjør vi neste år også, men da må vi ha enda flere lys, … og kanskje noen figurer!

Rå skole er overfylt: – Elevene kommer seg knapt på do

Med et pennestrøk økte kommunen kapasiteten på Rå skole fra 400 til 450 elever. Nå er skolen så full at elevene knapt kommer seg på do.

To boliginnbrudd i helgen

Søndag kveld ble det meldt om et innbrudd i en villa på Hjellestad.

Bybanen stod i morgenrushet

Bybanen hadde tekniske problemer på Fantoft og Hop. Det er nå normal drift igjen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten