fanaposten.no

Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 20. oktober, og til det trengs det en hel del bøssebærere. De som ønsker å bil med, bes melde seg på blimed.no eller ved å ringe 02025. Foto: Johnny Syversen/TV-aksjonen

Trenger flere bøssebærere

Vil du være med å gå årets viktigste søndagstur?

Nyheter · Publisert 13:00, 14 okt 2019

TV-aksjonen nærmer seg, og i alle områder trengs det bøssebærere.

– TV-aksjonen trenger nettopp deg til å bli med. Til å bli med på det store felles, nasjonale løftet vi gjør søndag 20. oktober, sier Marthe Jansen, fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Hordaland.

Blimed.no

Selve hjertet i TV-aksjonen er bøssebærerne.

– Den enkleste måten å engasjere seg på er å bruke to timer på aksjonsdagen til å gå med bøsse, heter det på aksjonens hjemmeside, blimed.no.

Det er også her man registrerer seg hvis man ønsker å gå med bøsse på aksjonsdagen. Man velger selv hvilket område man ønsker å gå i, og mottar deretter praktisk informasjon på e-post.

Det er behov for bøssebærere i alle områdene som er synlig i listen man kan velge fra.

– Vi trenger stadig flere bøssebærere i alle områder. I år er det CARE som er tildelt TV-aksjonen, som har fått navnet «Nå er det hennes tur», forteller Jansen videre.

CARE er en politisk og religiøst nøytral hjelpeorganisasjon som jobber for å redde liv, bekjempe fattigdom og oppnå sosial rettferdighet.

Årets TV-aksjon skal skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi 400 000 kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Foto: Josh Estey/CARE

Bedre liv for kvinner

Midlene som samles inn under TV-aksjonen i år går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

– Det skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, slik at kvinner kan stå på egne ben. Kvinner skal ha rett til å bestemme over sin egen kropp – til og si ja, og til å si nei, til å selv velge når og hvor mange barn de eventuelt ønsker, sier fylkeslederen.

Kvinner skal også få sin stemme hørt og delta i beslutninger som angår dem selv.

– Dersom kvinner får muligheten til å arbeide, bestemme over egen kropp og bruke sin egen stemme, vil det bli mindre sult, mindre fattigdom, mindre vold - og mer rettferdighet. Dersom kvinner får muligheten, vil det gjøre store forskjeller – både for seg selv, for familien sin, for lokalsamfunnet, og for resten av verden, sier Jansen.

100.000 frivillige bøssebærere skal besøke landets 2,3 millioner husstander førstkommende søndag, noe som gjør TV-aksjonen til landets største dugnad. Det offisielle tidspunktet for bøssebæringen er mellom klokken 16:00 og 18:00.

Det er også mulig å melde seg som bøssebærer ved å ringe 02025.

Penger fra krisepakke kan redde Kode

Regjeringens siste krisepakke gjør at Kode og Troldhaugen får 12 millioner kjærkomne kroner.

Røykutvikling i næringsbygg på Kokstad

Brannvesenet rykket ut til Kokstaddalen i natt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten